10 mei 2022 | 2 min.

78 middenhuur appartementen in Groningen opgeleverd aan ASR Dutch Core Residential Fund

78 appartementen en 60 parkeerplaatsen in het project Energiek zijn door Bouwbedrijf Kooi opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund, het woningfonds van a.s.r. real estate. Eind april ontvingen de huurders de sleutel van hun appartement gelegen in het Europapark, ten zuiden van het stadcentrum van Groningen. Alle woningen zijn bij oplevering verhuurd in het middenhuursegment.

Energiek ligt aan de Boumaboulevard, de centrale ader van Europapark. Deze nieuwe wijk kenmerkt zich als een gemengd gebied met wonen, werken, onderwijs en recreatie aan de zuidkant van de stad. Hierdoor is het gebied een van de meest aantrekkelijke gebieden van Groningen. De wijk heeft een gunstige ligging, nabij uitvalswegen op minder dan10 minuten fietsen van het stadscentrum en Groningen Centraal Station. Vanaf het nabijgelegen NS-station Europapark zijn bewoners in twee minuten op Groningen Centraal Station.

Middenhuur appartementen geschikt voor diverse doelgroepen

De middenhuur appartementen zijn geschikt voor stellen, alleenstaanden van jong tot oud en kleine gezinnen. De 78 appartementen variëren qua omvang van 70m² tot 90m², hebben twee slaapkamers, een berging en een riante buitenruimte. Bij de parkeerplaatsen zijn de eerste laadpalen geïnstalleerd. Het project bestaat uit twee identieke gebouwen die los van elkaar liggen, maar verbonden zijn via de gemeenschappelijke parkeergarage. Tussen de gebouwen ligt een semi-openbare binnentuin.

Huurders kunnen na oplevering gebruik maken van het huurdersportaal van a.s.r. real estate. Via het portaal kunnen huurders veel huurderszaken gemakkelijk regelen. De oplevering werd begeleid door Pandomo Makelaars en Michiel Peeters Groep.