17 februari 2022 | 2 min.

64 woningen Sniepkwartier in Diemen opgeleverd aan ASR Dutch Core Residential Fund

In Diemen heeft Bot Bouw de tweede fase van het project Sniepkwartier opgeleverd, waarvan 64 woningen aan het ASR Dutch Core Residential Fund. Met de oplevering van de tweede fase is het project volledig opgeleverd. Alle 64 woningen zijn bij aanvang verhuurd.

Sniepkwartier bestaat uit een mix van vrije sector huurappartementen in het middenhuursegment en sociale huurappartementen. In totaal zijn er 208 appartementen verdeeld over twee blokken. 102 vrije sector huurwoningen en 87 parkeerplaatsen zijn afgenomen door het ASR Dutch Core Residential Fund, 106 woningen en 69 parkeerplaatsen door woningcorporatie De Alliantie.

Verhuur in het middenhuursegment

Het ASR Dutch Core Residential Fund verhuurt meer dan 80% van de woningen in het project in het middenhuursegment (€ < 1250). In de regio Amsterdam is een groot tekort aan betaalbare huurwoningen. Het woningfonds van a.s.r. real estate levert, met de verhuur van Sniepkwartier, een positieve bijdrage aan de betaalbaarheid van woningen in de regio Amsterdam.

Woningen Sniepkwartier ASR Dutch Core Residential Fund

Woningen Sniepkwartier

Rustig en goed bereikbaar wonen

Sniepkwartier vormt het sluitstuk van de nieuwbouwwijk Plantage De Sniep aan de oostkant van Diemen. De woningen variëren in oppervlakte van 50 m² tot 115 m². Alle woningen beschikken over een buitenruimte en de bewoners kunnen daarnaast gebruik maken van de gemeenschappelijke binnentuinen.

De woningen liggen dicht bij het centrum van Diemen, het Diemerbos en de A1. Daarnaast is het centrum van Amsterdam goed bereikbaar via tramlijn 19 die voor de deur stopt. Door de centrale locatie en de grote variatie aan woningtypen zijn de woningen geschikt voor meerdere doelgroepen: van starters en gezinnen tot senioren.

Naast aannemer Bot Bouw zijn betrokken partijen bij Sniepkwartier onder andere ontwikkelaar DID Vastgoedontwikkeling en architectenbureau M3H.