23 november 2023 | 2 min.

61 huurwoningen HAAVE Haarlem opgeleverd aan ASR Dutch Core Residential Fund

In Haarlem hebben deze maand de laatste bewoners van het woningproject HAAVE de sleutel ontvangen van hun huurwoning. De 61 huurwoningen in HAAVE zijn een investering van a.s.r. real estate namens het ASR Dutch Core Residential Fund. Het merendeel van de woningen is verhuurd in het middenhuursegment en met voorrang voor 55+’ers. HAAVE is volledig verhuurd.

In totaal omvat het door water en groen omringde nieuwbouwproject HAAVE 150 eengezinswoningen en appartementen, verdeeld over drie moderne woongebouwen, inclusief 16 woningen in particulier opdrachtgeverschap. Het project ligt in de wijk Schalkwijk, nabij uitvalswegen, een groot winkelcentrum, een ziekenhuis en op 10 minuten fietsen van het centrum van Haarlem. Het ASR Dutch Core Residential Fund is eigenaar van de 61 huurappartementen, verdeeld over twee woongebouwen en 47 parkeerplaatsen.

De woningen variëren van 50 tot 95 m², verdeeld over twee of drie kamers en beschikken allemaal over een buitenruimte en berging.

Woningen in het middenhuursegment
De huurwoningen zijn een welkome aanvulling op de betaalbare woonmogelijkheden in Haarlem. Door het merendeel van de woningen beschikbaar te stellen in het middenhuursegment en voorrang te geven aan 55+’ers, wil het woningfonds van a.s.r. real estate bijdragen aan de doorstroming op de woningmarkt.

Duurzaam en energiezuinig
Huurders kunnen genieten van een woongebouw waarin veel natuurlijke materialen zijn verwerkt en veel groen aanwezig is. Zo is het dak van de garage voorzien van een collectieve daktuin en is er hout uit duurzaam beheerde bossen gebruikt voor de gevels. In het gebouw wordt gebruik gemaakt van zonne- en aardwarmte en wordt hemelwater opgevangen in een wadi. Daarnaast zijn de vloeren in de huurwoningen van HAAVE standaard onderdeel van de woning, wat zorgt voor langdurig materiaalgebruik.

Heddes Bouw & Ontwikkeling nam de realisatie voor haar rekening. HAAVE is gebouwd naar ontwerp van Rijnboutt architecten.

Microsoftteams Image 3