26 mei 2023 | 3 min.

220 woningen The Minister in Rijswijk opgeleverd aan ASR Dutch Core Residential Fund

De 220 huurwoningen van project The Minister in Rijswijk zijn onlangs opgeleverd aan het ASR Dutch Core Residential Fund. Het voormalige kantoorgebouw The Winston Churchill Tower, waar ooit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport was gevestigd, is getransformeerd tot een woontoren met 25 verdiepingen en 310 woningen. Het project is volledig verhuurd bij oplevering en het merendeel van de woningen zijn verhuurd in het middenhuursegment.

De ontwikkelaar van het project is Reshape Properties. De 220 woningen bestaan uit 156 tweekamerappartementen en 64 driekamerappartementen. De appartementen zijn 67 m² tot 93 m² groot en beschikken over grote raampartijen en een riante buitenruimte.

The Minister

Gebied in transformatie

The Minister maakt deel uit van een gebied in transformatie met een focus op verblijven en ontmoeten. Er komen circa 2.000 nieuwe woningen bij en het lokale winkelcentrum ‘Bogaard stadscentrum’ ondergaat momenteel een metamorfose. Hiermee wordt ingespeeld op de verwachte groei van de gemeente.

Groene bezorgdienst

Om het aantal verkeersbewegingen te beperken is in The Minister een pakketkast van MyPup geplaatst. MyPup verzamelt pakketten van alle vervoerders in centrale hubs buiten de stad en bundelt deze vervolgens in één keer bezorgd per fietskoerier bij de pakketkast in de centrale hal. Hierdoor hoeven gebruikers niet meer langs meerdere ophaalpunten in de wijk. Niet alleen een besparing in tijd voor de bewoners maar ook minder CO2-uitstoot voor een gezondere leefomgeving.

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund: “We zijn trots deze woningen toe te kunnen voegen aan onze woningportefeuille. De transformatie van kantoorgebouw naar een gasloos en duurzaam woningproject past goed in ons duurzaamheidsbeleid. De focus op verhuur in het middenhuursegment geeft invulling aan ons impactbeleid."

Armand van de Laar, wethouder gemeente Rijswijk: “Met de oplevering van The Minister voegt de gemeente Rijswijk weer een nieuw hoofdstuk toe aan de vernieuwing van de omgeving van Bogaard stadscentrum. Het project The Minister is een zeer geslaagd voorbeeld van de transformatie van een leegstaand kantoorgebouw. Door de toepassing van hoogwaardige materialen, energiebesparende maatregelen en de parkachtige groene inrichting van het omliggende terrein is dit moderne wooncomplex klaar voor de toekomst. Ik feliciteer de nieuwe bewoners dan ook van harte met hun nieuwe appartement.”

 
Dit is een publicitaire mededeling. Raadpleeg het prospectus van de genoemde fondsen voordat u een beleggingsbeslissing neemt. Bij de beslissing om in de gepromote fondsen te beleggen moet rekening worden gehouden met alle kenmerken en doelstellingen van de gepromote fondsen, zoals beschreven in het prospectus van het betreffende fonds. Het prospectus en nadere informatie over de duurzaamheidsaspecten van de gepromote fondsen vind u hier: asrrealestate.nl/beleggingen.a.s.r. real estate is beheerder van beleggingsinstellingen en is opgenomen in het register van de AFM.