11 september 2020 | 2 min.

Steeds meer retailers maken gebruik van lokaal opgewekte zonne-energie

Dit jaar plaatste a.s.r. real estate 3.427 zonnepanelen op winkels van Albert Heijn, Jumbo en Action. Hiermee wordt circa 947.000 kWh opgewekt, wat gelijk staat aan het jaarlijkse energieverbruik van 270 huishoudens. Wat a.s.r. real estate betreft blijft het daar niet bij. Daarom zijn wij met diverse retailers in gesprek over het plaatsen van zonnepanelen. Waarom is zonne-energie niet alleen voor a.s.r. real estate maar zeker ook voor retailers interessant?

De investering en het onderhoud van de zonnepanelen neemt a.s.r. real estate voor haar rekening. a.s.r. real estate wordt daarmee eigenaar van de zonnepanelen die worden aangesloten op de energiemeters van de winkels. Huurders betalen voor de lokaal opgewekte energie een betaalbare huurprijs en verduurzamen daarmee tegelijkertijd hun winkel. ”Door deze constructie zijn zonnepanelen zowel voor eigenaar als huurders haalbaar en schaalbaar geworden. Een mooie stap in de verduurzaming van het Nederlandse winkellandschap,” vertelt Lizzy Butink, duurzaamheidsmanager bij a.s.r. real estate.

Ziet u als huurder van een winkel bij a.s.r. real estate wel wat in zonnepanelen op het dak? Neem dan contact met ons op! We bekijken graag of het plaatsen van zonnepalen ook op uw winkel mogelijk en interessant is. Dit hangt namelijk af van een aantal factoren. In de eerste plaats moet de dakconstructie sterk genoeg zijn, ten tweede moet de vorm van het dak geschikt zijn en ten derde moet er uiteraard voldoende (zon)licht op de panelen vallen. Daarnaast moet de hoeveelheid op te wekken energie matchen met de energievraag.

Voor het plaatsen van de zonnepanelen werkt a.s.r. real estate samen met LENS B.V. LENS ontwikkelt, realiseert en beheert zonnedaken door heel Nederland. Altijd vanuit een langetermijnvisie, gericht op optimaal en duurzaam rendement voor zowel gebouweigenaren als huurders. LENS werkt dan ook uitsluitend met de hoogste kwaliteit zonnesystemen, die altijd veilig en future-proof worden opgeleverd.