11 juli 2022 | 2 min.

"Onze filosofie is om een positieve impact te hebben op de ecosystemen van science parks”

We hebben het ASR Dutch Science Park Fund gepositioneerd als een positieve impactbelegging omdat we eeuwigheidswaarde willen creëren voor onze investeerders en de samenleving door te beleggen in duurzaam hoogwaardig vastgoed. Science parks passen in deze strategie omdat het unieke plekken zijn waar koplopers in de kenniseconomie werken aan nieuwe oplossingen en innovaties voor onze samenleving.

Onze filosofie is om een positieve impact te hebben op de ecosystemen van science parks. Dat bereiken we door te investeren in duurzame gebouwen in lijn met onze Paris Proof doelstelling. Impact gaat volgens ons over het faciliteren en samenwerken met de gebruikers in het ecosysteem om hun doelen in goede gezondheid en tevredenheid te bereiken. Het fonds kan beleggen in bestaande gebouwen maar ook in nieuwe ontwikkelingen. Het fonds past een Build-to-Core-strategie toe, wat inhoudt dat ontwikkelingen door middel van forward funding of turn key kunnen plaatsvinden.

Huidige aandeelhouders zijn institutionele beleggers zoals verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Het is belangrijk dat de huidige en toekomstige aandeelhouders dezelfde langetermijnfocus hebben en de overtuigingen over dit marktsegment delen. Het ideale huurderstype is altijd gerelateerd aan het gebouwtype en de positie van de huurder in het ecosysteem. Ons doel is om voor elk bedrijfsprofiel een passende vastgoedoplossing te hebben. We faciliteren ook bedrijfsgroei, omdat we weten dat start-ups, scale-ups zullen doorgroeien.

Lees het magazine LifeSciencesRealEstate op www.lifesciencesrealestate.org