11 juli 2024 | 2 min.

ASR Dutch Core Residential Fund wint Best BREEAM In-Use Residential Building

Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft tijdens de BREEAM Awards 2024 de award voor Best BREEAM In-Use Residential Building gewonnen. Het woningfonds van a.s.r. real estate heeft de prijs gewonnen voor de duurzame transformatie van 31 eengezinswoningen in Huizen. Marsha Sinninghe, senior fund manager van het ASR Dutch Core Residential Fund, nam deze award gisteravond in Londen in ontvangst namens het woningsfonds van a.s.r. real estate.

Met de verduurzaming is het energielabel van de woningen in Huizen verbeterd van een gemiddeld energielabel C naar een gemiddelde van A++. Hierdoor is de energiebehoefte van de woningen aanzienlijk verminderd en kunnen huurders ook naar de toekomst toe comfortabel blijven wonen. Het project is daarmee tot toonaangevend op het gebied van verduurzaming en leidend voor nieuwe verduurzamingprojecten van het ASR Dutch Core Residential Fund.

Marsha Sinninghe, senior fund manager van het ASR Dutch Core Residential Fund: “Het ASR Dutch Core Residential Fund investeert continu in de duurzaamheid van haar woningen. We waren in 2022 het eerste Nederlandse woningfonds met een BREAAM-certificaat voor alle woningen in onze portefeuille. Onder andere met behulp van het BREEAM-assessment zijn we in staat om duurzame verbeteringen door te blijven voeren, deze award voor het project in Huizen is een beloning voor deze inzet. Ook naar de toekomst toe blijven we ons inzetten voor het verduurzamen van onze woningen met als doel uiterlijk in 2045 een Paris Proof portefeuille.”

ZES 3349 Enhanced NR

Over BREEAM

BREEAM is al meer dan 30 jaar de toonaangevende duurzaamheidsbeoordelingsmethode voor de planning van projecten, infrastructuur en gebouwen. Er zijn nu 2,33 miljoen BREEAM-geregistreerde gebouwen in 102 landen, waarvan er tot nu toe 610.000 zijn gecertificeerd.

Onder de door een panel van experts uit de industrie aangekondigde winnaars van dit jaar bevond zich een reeks residentiële en niet-residentiële gebouwen, die de collectieve inspanningen in de gehele gebouwde omgevingssector weerspiegelen om duurzaamheidspraktijken in elke fase van de projectlevenscyclus te verankeren.