ASR Dutch Farmland Fund

Portefeuille

Portefeuille ASR Dutch Farmland Fund

De portefeuille van het ASR Dutch Farmland Fund is divers en ligt verspreid over heel Nederland. Wij verpachten gronden aan melkveehouders, akkerbouwers en andere type agrarische ondernemers. Wij stimuleren de principes van klimaat-slim boeren in de portefeuille.

Duurzaamheidskorting op een gangbaar bedrijf

Onderneemster Willie Driessen-Krabben van Maatschap Krabben-Renken uit het Groningse Vriescheloo is een van de boeren die wij belonen voor duurzaam boeren. Het akkerbouwbedrijf bewerkt op 650 hectare grond hoofdzakelijk zetmeelaardappelen, suikerbieten en gele zaaiuien. Het bedrijf wilde uitbreiden en kwam in aanmerking voor de beloning.

Bekijk ondernemersvideo

Maatschap Krabben-Renken

Op deze slide wordt getoond ASR REALESTATE ONDRNMR DUURZAAMHEIDSKORTING TUMB 02 JPG.

Duurzaam boeren

Harro Oosting schakelde in 2010 met zijn kippen om naar biologisch boeren, kort daarna volgde het akkerbouw gedeelte van zijn bedrijf. Hij is van mening dat biologisch boeren niet ingewikkeld hoeft te zijn, maar juist een hoop voordelen oplevert. Naast financiële redenen geeft het hem voldoening bij te dragen aan een beter milieu en de voedselproductie. Hoe hij de omschakeling voor elkaar heeft gekregen en wat het belang van een goede bodem hierbij is vertelt deze doortastende boer in de ondernemersvideo.

Bekijk ondernemersvideo

Bioboer Harro Oosting

Op deze slide wordt getoond Harro Oosting.

Bodemkwaliteit

Akkerbouwer Henk Horring zet in op een betere bodemstructuur voor zijn gewassen en zorgt ervoor dat zijn grond altijd gezond blijft om op te boeren. Dit doet hij door het roteren van gewassen met andere boeren, door het land zo te bewerken dat het geen invloed uitoefent op de ondergrond en door groenbemesters te gebruiken die het bodemleven activeren. De toenemende kwaliteit van de grond ziet hij terug in het product. Hoe? Dat legt hij uit in de ondernemersvideo.

Bekijk ondernemersvideo

Akkerbouwer Henk Horring

Op deze slide wordt getoond Henk Horring.

Innovatief boeren

Akkerbouwer Aart-Jan Bil uit het Zeeuwse Schorreblommen is een echte pionier in zeegroenten. Op 3 van de 20 hectare grond verbouwt hij zeekraal en zeeaster, beter bekend als lamsoor. Deze passie kwam toevallig op zijn pad en inmiddels heeft hij met een zeegroentehandelaar een goede samenwerking. Hoewel hij de wind in de zeilen heeft, ligt er nog wel een uitdaging. Verzilting is namelijk een groot probleem. Hoe hij de toekomst van deze bijzondere nichemarkt ziet? Deze boer vertelt hoe hij dat ziet en hoe hij inzet in op het zouttolerant maken van de gewassen.

Bekijk ondernemersvideo

Akkerbouwer Aart-Jan Bil

Op deze slide wordt getoond Aart Jan Bil.

Natuurinclusief boeren

Griendhouthandel Van Aalsburg is een modern familiebedrijf in Hellouw dat griendhout kweekt en levert voor diverse toepassingen. Het bedrijf zet in op het gebruik van natuurlijke materialen, waarbij kunststof aan de kant wordt gelegd. Een mooie kans, aldus één van de broers: Dick van Aalsburg. Hoe dat precies zit vertelt hij in de ondernemersvideo.

Bekijk ondernemersvideo

Griendhouthandel Van Aalsburg

Op deze slide wordt getoond Van Aalburg.