04 oktober 2021 | 3 min.

ASR Dutch Core Residential Fund koopt woningontwikkeling Plesman Plaza in Amsterdam van Flow Development en AVC

In totaal 327 appartementen waarvan 255 worden verhuurd in het middenhuursegment

a.s.r. real estate heeft namens het ASR Dutch Core Residential Fund het project Plesman Plaza in Amsterdam West aangekocht van Flow Development en AVC. Door aannemer Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk zullen 327 appartementen worden gerealiseerd. Bij oplevering worden 255 van deze appartementen verhuurd in het middenhuursegment waarvan 96 onder het Actieplan Meer Middeldure Huur 2020 van de gemeente Amsterdam vallen. Hiermee dragen partijen bij aan de toevoeging van betaalbare woningen in Amsterdam.

Het totale project Plesman Plaza bestaat uit 382 appartementen verdeeld over vijf woongebouwen. Het ASR Dutch Core Residential Fund koopt drie woontorens, een commerciële ruimte en de parkeergarage. Flow Development heeft de overige twee woongebouwen in het project met 55 sociale huurappartementen verkocht aan een woningcorporatie. In het door MVSA ontworpen project is veel aandacht voor woonkwaliteit. Alle woningen krijgen verdiepingshoge raampartijen die zorgen voor een aanzienlijke hoeveelheid daglicht in de vertrekken. Bijna iedere is woning voorzien van een buitenruimte in de vorm van een loggia of balkon en er komt een gemeenschappelijke huiskamer waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het project kent een hoog niveau van duurzaamheid. Zo is elke woontoren voorzien van zonnepanelen, wordt een EPC van 0.20 behaald en worden de woningen aangesloten op stadswarmte.

De woontorens worden gerealiseerd aan de Ottho Heldringstraat, net buiten de Ring A10 in de wijk Slotervaart in stadsdeel Nieuw-West. Voorzieningen zoals tram, metro en trein, winkels, kantoren en horeca zijn in de nabije omgeving te vinden en het Vondelpark en de Sloterplas liggen op korte fietsafstand.

Plesman Plaza ASR DCRF

Artist's impression Plesman Plaza in Amsterdam

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund: “Doordat maar liefst 255 woningen worden verhuurd in het middenhuursegment, maken we met dit project echt impact op de betaalbaarheid van de Amsterdamse woningmarkt en geven we invulling aan onze impactstrategie rondom betaalbaar huren. Het project sluit ook goed aan bij de veranderende woonvraag. We zien dat mensen meer thuis gaan werken daarom kijken we nog meer naar de leefbaarheid in en rond de woning. Plesman Plaza speelt hier met al haar voorzieningen goed op in.”

Sjoerd Lycklama, partner van Flow Development: ”In nauwe samenwerking met de gemeente hebben wij de afgelopen jaren hard gewerkt om dit complexe project werkelijkheid te maken. Wij zijn verheugd om met deze ontwikkeling veel nieuwe betaalbare woningen toe te voegen op een gewilde locatie in Amsterdam. De komende periode werken wij verder aan de herontwikkeling van de naastgelegen monumentale telefooncentrale, die na renovatie plek zal bieden aan circa 1.500 m² commercieel programma, waaronder een café-restaurant, een sportschool en creatieve kantoorruimte.”

De bouw van de woongebouwen start eind 2021, met een verwachte oplevering van het eerste gebouw 24 maanden later. De oplevering van de andere woongebouwen wordt eind 2024 afgerond.

Het project wordt gerealiseerd door Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk. Flow Development is commercieel bijgestaan door woningbeleggingsadviseur Resi en juridisch door Houthoff.