a.s.r. real estate

Landgoed De Engelenburg

Afwisseling van bossen en weilanden

Landgoed De Engelenburg in Brummen is eigendom van a.s.r. a.s.r. real estate, afdeling Landelijk Vastgoed, verzorgt het beheer en de exploitatie. Het 185 hectare grote landgoed werd in begin jaren '80 verworven door AMEV Levensverzekering en was ooit eigendom van de familie van Citters.

Het langgerekte landgoed ligt in een gordel van landgoederen langs de westkant van de IJssel. Het bestaat uit een afwisseling van bossen, weilanden en lanen met hoofdzakelijk rechte structuren. De landbouwgronden zijn grotendeels verpacht. Er zijn twee actieve boerderijen op het landgoed en er staan een drietal woningen. 

Kenmerken landgoed

Kenmerkend voor de streek zijn de natte broek-gronden. Deze vinden hun oorsprong in de bodemsamenstelling en als kwelgebied van het Veluwe massief. Schoon water stroomt zowel boven- als ondergronds het gebied in. Dit levert potentieel hoge natuurwaarden. De afwisseling van kleinere bossages met landbouwgrond levert een kleinschalige bedrijvigheid op, welke toeristich en recreatief zeer interessant is. Het gehele landgoed is opengesteld voor wandelaars en er is een fietsroute. Landgoed De Engelenburg bevindt zich op loopafstand van het treinstation Brummen. 

Kasteel Groot Engelenburg

Bijzonder is het Kasteel Groot Engelenburg; een historische buitenplaats in gebruik als hotel en restaurant, welke in particulier eigendom is. De daarbij behorende 9 holes (wedstrijd)golfbaan, die ingepast is in de historische setting van het landgoed, ligt deels op eigendom van a.s.r.  De baan behoort qua sfeer en entourage tot de top in Nederland. Onlangs is deze baan als tweede ANWB-golfbaan gekwalificeerd. 

Doelstelling landgoed

De doelstelling van a.s.r. is om het landgoed als economische en maatschappelijke eenheid in de huidige vorm te behouden, waarbij een gezond rendement met een duurzame waardegroei wordt gecombineerd. Momenteel wordt bij de gemeente onderzocht of er mogelijkheden zijn om de huidige golfbaan verder uit te breiden tot een 18 holes Championship baan.

Meer informatie op  Kasteel Engelenburg