Renewables

Portefeuille

Portefeuille Renewables

De portefeuille van Renewables van a.s.r. bestaat uit duurzame energiebronnen. De aankomende jaren verwacht a.s.r. real estate de portefeuille uit te breiden.

Jaap Rodenburg: acht windturbines in de Flevopolder

Windpark Jaap Rodenburg is overgenomen van Vattenfall en wordt gebouwd in Almere Pampus. In totaal bestaat het windpark uit 10 windturbines, waarvan 8 in eigendom van a.s.r., met een totaal vermogen van 38 megawatt. Het windpark voorziet op jaarbasis 28 duizend huishoudens van duurzame energie.

Windpark Jaap Rodenburg

Windpark Jaap Rodenburg ©Vattenfall En Robert Assies
Windpark Jaap Rodenburg 2 ©Vattenfall En Robert Assies

Prinses Ariane windpark in de Wieringermeer

32 van de 82 turbines van het grootste Nederlandse windpark op land zijn door a.s.r. aangekocht van Vattenfall. De 32 turbines hebben een gezamenlijk vermogen van 118 megawatt en de hoeveelheid stroom die ze produceren komt overeenkomt met het verbruik van 114-duizend huishoudens.

Prinses Ariane windpark

Windpark Wieringermeer JLOUSBERG

Zonnepark Pesse in Drenthe

a.s.r. heeft het nieuw gerealiseerde zonnepark in Pesse gekocht van GroenLeven. Het zonnepark in Drenthe met ruim 60.000 panelen heeft een vermogen van 32,6 megawatt en voorziet in de stroombehoefte van circa 11.500 huishoudens.

Zonnepark Pesse

Zonnepark Pesse A.S.R (2)

Windpark Nieuwe Hemweg in Amsterdam

a.s.r. heeft windpark Nieuwe Hemweg in het havengebied van Amsterdam aangekocht van Vattenfall. In totaal hebben de zes windturbines een gezamenlijk vermogen van 13,2 MW. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van circa 10.000 huishoudens en is aanzienlijk meer ten opzichte van de acht vervangen windturbines in het havengebied

Windpark Nieuwe Hemweg

Windpark Nieuwe Hemweg_Fotografie Vattenfall