Renewables

Portefeuille

Portefeuille Renewables

De portefeuille van Renewables van a.s.r. bestaat uit duurzame energiebronnen. De aankomende jaren verwacht a.s.r. real estate de portefeuille uit te breiden.

Jaap Rodenburg: acht windturbines in de Flevopolder

Windpark Jaap Rodenburg is overgenomen van Vattenfall en wordt gebouwd in Almere Pampus. In totaal bestaat het windpark uit 10 windturbines, waarvan 8 in eigendom van a.s.r., met een totaal vermogen van 38 megawatt.

Windpark Jaap Rodenburg

Windpark Jaap Rodenburg ©Vattenfall En Robert Assies
Windpark Jaap Rodenburg 2 ©Vattenfall En Robert Assies

Prinses Ariane windpark in de Wieringermeer

32 van de 82 turbines van het grootste Nederlandse windpark op land zijn door a.s.r. aangekocht van Vattenfall. De 32 turbines hebben een gezamenlijk vermogen van 118 megawatt.

Prinses Ariane windpark

Windpark Wieringermeer JLOUSBERG

Zonnepark Pesse in Drenthe

a.s.r. heeft het nieuw gerealiseerde zonnepark in Pesse gekocht van GroenLeven. Het zonnepark in Drenthe met ruim 60.000 panelen heeft een vermogen van 32,6 megawatt.

Zonnepark Pesse

Zonnepark Pesse A.S.R (2)

Windpark Nieuwe Hemweg in Amsterdam

a.s.r. heeft windpark Nieuwe Hemweg in het havengebied van Amsterdam aangekocht van Vattenfall. In totaal hebben de zes windturbines een gezamenlijk vermogen van 13,2 megawatt.

Windpark Nieuwe Hemweg

Windpark Nieuwe Hemweg_Fotografie Vattenfall

Windpark Strekdammen

Windpark Strekdammen bestaat uit twee windturbines bij de strekdammen in de Eemshaven. In totaal hebben de twee windturbines een gezamenlijk vermogen van 11 megawatt. De turbines zijn speciaal ontworpen voor de zoute omstandigheden en windsnelheden nabij de kust.

Windpark Strekdammen

Beeld Windpark Strekdammen