a.s.r. real estate
ASR Property Fund

ASR Property Fund

Dit fonds is opgezet voor de verzekerden van a.s.r. Het fonds bestaat uit (niet-)beursgenoteerde vastgoedaandelen. 

ASR Property Fund

Interesse? Neem contact op!

De ervaring met fondsen deed a.s.r. real estate op in het ASR Property Fund, een beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal. Dit fonds hebben wij ontwikkeld en beheren wij voor de unit-linked verzekerden van a.s.r. 

Het fonds is opgericht in maart 2006 met als doel het beleggen van vermogen in niet-beursgenoteerd vastgoed en beursgenoteerde vastgoedaandelen en wordt beheerd door het team Investment Partners van a.s.r. real estate. Op een dusdanige manier dat risico’s worden gespreid en er een aantrekkelijk rendement kan worden behaald.

De combinatie van Nederlands niet-beursgenoteerd vastgoed en Europese beursgenoteerde vastgoedaandelen heeft er mede voor gezorgd dat het fonds de afgelopen jaren aantrekkelijke rendementen tegen acceptabele risico’s heeft kunnen bieden aan haar beleggers. Met de huidige beleggingsmix maakt het ASR Property Fund de beleggingsstrategie van enkele gerenommeerde, grotere institutionele beleggers toegankelijk voor de unit-linked verzekerden van a.s.r. Het fonds heeft per 30 september 2020 een fondsomvang van circa € 300 miljoen. Lees meer >

Documentatie
Bekijk het jaarverslagen
Bekijk het halfjaarberichten 
Bekijk het prospectus en addendum
Bekijk de essentiële beleggersinformatie
Bekijk de factsheets (maandelijkse rapportage)
Bekijk het aandeelhoudersbetrokkenheidsbeleid van ASR Real Estate B.V.

Het ASR Property Fund is aangemeld bij de AFM als alternatieve beleggingsinstelling onder de AIFM-richtlijn. De manager van het ASR Property Fund; a.s.r. real estate heeft een AIFM-vergunning om op te treden als manager van beleggingsinstellingen.

Disclaimer

Fondsprofiel (per 30  september 2020) 

Fondsnaam

ASR Property Fund N.V. een beleggingsmaatschappij met veranderlijk kapitaal

Beleggingscategorieën

Nederlands niet-beursgenoteerd vastgoed en (beursgenoteerde) vastgoedaandelen

Beleggingsbeleid

Het renderend beleggen van vermogen in niet-beursgenoteerd vastgoed en beursgenoteerde vastgoedaandelen tegen acceptabele risico’s. Hierbij richt het fonds zich op het zo stabiel mogelijk houden van haar netto vermogenswaarde, waarbij voldoende aandacht is voor de beleggers.

Fondsomvang 

€ 300 miljoen

Gemiddeld fondsresultaat voor fondskosten sinds oprichting

4 %

Beleggingsstijl

Core

Looptijd

Onbepaald

Governance

De statutaire directie van het fonds bestaat uit ten minste twee directeuren, waarbij de directie geadviseerd worden door de Raad van Advies.

Certificaathouders

ASR Levensverzekering N.V. en Stichting ASR Bewaarder

AIF-Manager

a.s.r. real estate

AIF-Depositary

BNP Paribas Securities Services SCA

Bewaarder beursgenoteerde vastgoedaandelen

BNP Paribas Securities Services SCA