a.s.r. real estate

Afval scheiden

Als ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor de verwerking van het afval en het scheiden hiervan. Gescheiden afval kan beter worden hergebruikt en zorgt ervoor dat er minder afval verbrand hoeft te worden, wat milieuschade voorkomt.

Dit zijn de categorieën die u gescheiden kunt aanbieden:

Papier en karton
In Nederland zijn we gewend aan het scheiden van papier en karton, omdat het zeer goed te recyclen is. Er zijn tientallen soorten papierafval, denk aan verpakkingen, drukwerk, enveloppen, kranten en tijdschriften. Ernstig vervuild papier kunt u beter niet in de papiercontainer gooien.

Glas
Glasafval bestaat uit flessen, potten, glazen en glasscherven. Zonder het te scheiden neemt het door het volume en gewicht veel ruimte bij het bedrijfsafval in. U kunt dus flink besparen op uw afvalkosten. Het is tevens volledig te recyclen. Ook kost het veel minder energie dan glaswerk te maken uit nieuwe grondstoffen. Komt er bij uw bedrijf veel glas vrij, zoals bijvoorbeeld in de horeca, dan is een glascontainer onmisbaar.

Kunststof
U heeft vaak veel meer plasticafval dan u denkt, ook tussen uw bedrijfsafval. Het is ook vaak volumineus en neemt veel plaats in uw container voor restafval. Een milieubewust bedrijf scheidt meerdere afvalstromen en bespaart zo kosten en het milieu.

Restafval
Hoe goed u uw afval ook scheidt, er zal altijd restafval blijven bestaan. Probeer deze afvalstroom zo klein mogelijk te houden en u zult zien dat dit financieel voordelig is.

Bron: www.climateneutralfoundation.nl/bespaartips/