a.s.r. real estate

Post Utrecht

Het voormalige postkantoor wordt door a.s.r. real estate omgebouwd tot het multifunctionele complex Post Utrecht, waarin de nieuwe Centrale Bibliotheek, winkels, een foodmarkt, horeca en een fietsenstalling worden gevestigd. De verwachting is dat Post Utrecht vanaf medio 2019 gefaseerd wordt opgeleverd, zodat de winkels hun deuren voor het publiek kunnen openen.

Door de herontwikkeling van het monumentale voormalige Postkantoor tot een multifunctioneel gebouw krijgt dit deel van de stad een unieke bestemming.

Nieuwe indeling Post Utrecht

undefined

Bibliotheek
Aan de kant van de Neude komt de Centrale Bibliotheek van Utrecht, een zogenoemde hybride bibliotheek waar ruimte is voor exposities, cursussen, workshops en literaire voorstellingen.

Winkels
Aan de Oudegracht komen winkelunits. Dit wordt gerealiseerd door een nieuwe gevel met een tweede ingang aan de Oudegracht. Hierdoor krijgt de (winkel)omgeving een flinke kwalitatieve impuls. Bever en Søstrene Grene zijn huurders die zich hier gaan vestigen.

Foodmarkt
In het souterrain van Post Utrecht komt een Foodmarkt van Ahold. De entree voor de Foodmarkt in Post Utrecht wordt aan de Potterstraat gerealiseerd. Door een deel van de koekoeken aan de Potterstraat terug te brengen, kan men vanaf de straat de Foodmarkt inkijken.

Fietsenstalling
Daarnaast komt er in het souterrain een fietsenstalling. Deze wordt gerealiseerd op de hoek Drakenburgstraat en de Neude. De gemeente Utrecht gaat deze bewaakte fietsenstalling met ca. 700 plekken exploiteren.

Duurzaamheidsaspecten

Tijdens de herontwikkeling onderzoeken we of we gebruik kunnen maken van een zuinige klimaatinstallatie, zuinige liften, milieubewust en duurzaam materiaalgebruik waaronder FSC hout en waterbesparend sanitair. Tijdens de bouwwerkzaamheden dragen we zorg voor onder andere afvalscheiding en energiereductie.

BREAAM-NL
Voor het voormalig postkantoor wordt een BREEAM-NL certificering aangevraagd. BREEAM-NL is een internationaal beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen.

Meer informatie: postutrecht.com
Betrokken partijen: a.s.r. real estate en MRP Development
Start herontwikkeling: 2016

undefined