a.s.r. real estate

De Neude in Utrecht

Herontwikkeling van het monumentale postkantoor aan de Neude in Utrecht. Aan de kant van de Neude zal de Centrale Bibliotheek van Utrecht en enkele horecavestigingen worden gehuisvest. Hiermee krijgt de prachtige monumentale hal een nieuwe publieke functie. Aan de zijde van de Oudegracht en in het souterrain wordt een aantal prachtige (grote) winkels ondergebracht. Dit wordt gerealiseerd door een nieuwe gevel met een tweede ingang aan de Oudegracht. Hierdoor krijgt de (winkel)omgeving een flinke kwalitatieve impuls.  

Duurzaamheidaspecten: Voor het voormalig postkantoor zal een BREEAM-NL certificering worden aangevraagd. BREEAM-NL is een internationaal beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. 

Bij de herontwikkeling zullen we onderzoeken of we gebruik kunnen maken van een zuinige klimaatinstallatie, zuinige liften, milieubewust en duurzaam materiaalgebruik waaronder FSC hout en waterbesparend sanitair. Tijdens de bouwwerkzaamheden zullen we zorg dragen voor onder andere afvalscheiding en energiereductie.

Meer informatiepostutrecht.com

Betrokken partijen: a.s.r. real estate en MRP Development.

Start herontwikkeling: 2016

Verwachte oplevering: Nog niet bekend