a.s.r. real estate

Biobased bankje van olifantsgras voor de Willemswerf in Rotterdam

12-10-2020
Biobased bankje van olifantsgras voor de Willemswerf in Rotterdam

Op vrijdag 9 oktober heeft Strukton Worksphere in het kader van de Dag van de Duurzaamheid een bijzonder bankje aangeboden aan a.s.r. real estate. Bijzonder, omdat het symbool staat voor de decennialange duurzame samenwerking. En bijzonder, omdat het biobased en circulair is.

De duurzame samenwerking dateert voor Strukton vanaf de oplevering van kantoor Willemswerf in Rotterdam in 1988 voor beheer en onderhoudswerkzaamheden aan de installaties en gebouwschil. Toen het gebouw 25 jaar later (in 2013) in eigendom is gekomen van a.s.r. , is de samenwerking op het gebied van bouw en installaties geïntensiveerd en zijn de 17 kantooretages verdieping voor verdieping gerenoveerd en gemoderniseerd voor de gebruikers ervan. Waarbij uiteraard rekening is gehouden met duurzame vervangingen en energieprestaties.

De samenwerking sluit goed aan bij de mvo-doelstellingen van zowel a.s.r. real estate als Strukton. Dat wil zeggen samen denken in levensduur voor projecten, mens en natuur gekoppeld aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Danielle van Wijk, technisch asset manager bij a.s.r. real estate: “Als vastgoedvermogensbeheerder streven wij naar een duurzame vastgoedportefeuille en zoeken wij samenwerking met duurzame partners voor de lange termijn. De samenwerking met Strukton Worksphere is hiervan een mooi voorbeeld. Het bankje is een mooie bekroning op de duurzame renovaties en modernisaties die zijn gedaan in de Willemswerf”.

Circulaire bank
Het nieuwe bankje is gemaakt van hergebruikt beton en miscanthusgras. Dit gras groeit wel 5 meter per jaar, neemt tijdens de groei 4 keer zoveel CO2 op als een vergelijkbaar bos en is zeer geschikt als biobased grondstof voor bouwmaterialen.

Het bankje is in kleine oplage voor opdrachtgevers door heel Nederland geproduceerd en biedt de komende jaren een extra ruimte om buiten te zitten voor de gebouwgebruikers.

 

 

Vorige