a.s.r. real estate

a.s.r. real estate verduurzaamt 126 appartementen in Amstelveen

05-08-2019
a.s.r. real estate verduurzaamt 126 appartementen in Amstelveen

De bewoners van 126 appartementen in Amstelveen-Zuid hebben ingestemd met de verduurzaming, verbetering en modernisering van hun woning. Meer dan 70% van de bewoners stemde in met de renovatieplannen van a.s.r. real estate en Van Wijnen. De woningen aan de Rio Grande, Niagara en Missouri in Amstelveen zijn eigendom van ASR Dutch Core Residential Fund en gaan van EPA-label E/F/G naar A. 

De verduurzaming wordt gerealiseerd door het plaatsen van HR++ glas, diverse soorten isolatie en zonnepanelen. Verder worden de liften, balustrades en balkonhekken vernieuwd en de entrees gemoderniseerd. Met de plaatsing van gasabsorptiepompen kunnen de gebouwen in de toekomst gasvrij worden gemaakt. De werkzaamheden starten september dit jaar en zijn naar verwachting Q2 2020 afgerond.

Robbert van Dijk, fund director van ASR Dutch Core Residential Fund: “Wij kiezen voor ingrijpende verduurzaming zodat de appartementen uit 1973 aanzienlijk comfortabeler en energiezuiniger worden. Door de maatregelen worden de kwaliteit en toekomstbestendigheid van de appartementen en algemene ruimtes vergroot. Voor de bewoners betekent dit meer wooncomfort, een beter binnenklimaat en lagere maandlasten.”

a.s.r. real estate geeft hiermee invulling aan de ambitie om de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund verder te verduurzamen. Inclusief de verduurzaming in Amstelveen heeft a.s.r. real estate sinds 2015 meer dan 1000 woning verduurzaamd in o.a. Amsterdam, Hilversum en Utrecht.

Van Wijnen heeft ruime ervaring met grootschalige verduurzamingsprojecten. Naast de planvorming en realisatie neemt Van Wijnen ook de bewonerscommunicatie voor haar rekening. Van Wijnen start na de zomer met de werkzaamheden en medio 2020 zijn alle appartementen gereed. “Bij onze renovatieprojecten zorgen we ervoor dat gebruikers weer blij worden van een gebouw. We maken gebouwen schoner en energiezuiniger, maar ook comfortabeler, veiliger, toegankelijker en gezonder.”, aldus Sjoerd Pronk, adjunct directeur Renovatie & Transformatie bij Van Wijnen.

Vorige