a.s.r. real estate

Jongste plein van Vathorst in Amersfoort wordt het hart van de wijk

15-05-2019
Jongste plein van Vathorst in Amersfoort wordt het hart van de wijk

Het nieuw ingerichte Icoonplein in de wijk Vathorst in Amersfoort krijgt een belangrijke functie: het samenbrengen van mensen om te eten, te drinken en te spelen. Afgelopen zaterdag opende Wethouder Hans Buijtelaar het plein met een officiële ‘druk op de rode knop’. Hierna genoten honderden bewoners van muziek en een voorproefje van ‘Proef Vathorst’ van de lokale winkeliers.

Van vakantie in Italië tot thuis in Vathorst, een levendig plein heeft overal dezelfde functie: het samenbrengen van mensen om te eten, te drinken en te spelen. a.s.r. real estate heeft als eigenaar van het winkelcentrum samen met het Ontwikkelingsbedrijf Vathorst de handen ineengeslagen voor een herinrichting van het Icoonplein. Van een kale openbare ruimte is het plein veranderd in het 'hart' van de wijk. Er is veel groen gekomen, ruimte voor terrassen, kunst en een waterspeelplaats voor kinderen.

Na maanden werkzaamheden vierden bewoners en winkeliers afgelopen zaterdag de lente op hun nieuwe plein. Met muziek, ballonnen en voorproefje van ‘Proef Vathorst’. Deze sfeervolle proeverij van lokale specialiteiten werd door een selectie winkeliers rondom het Icoonplein aangeboden. Proef Vathorst is een initiatief van winkeliers en zal in de toekomst vaker én groter terugkeren op het nieuwe Icoonplein. Food & beverage spelen een belangrijke rol in de retail anno 2019. ‘Dit is waar ik jaren op heb gewacht’ roept Carla, eigenaresse van Buono. Klanten staan in de rij voor haar ambachtelijke ijsjes. Speciaal op deze feestelijke dag pakt Carla uit met een foodtruck crêpes. ‘Die vallen zeker in de smaak bij de Vathorstenaar’, aldus een blijde Carla.

De opening trok enkele honderden bezoekers en 200 kinderen hebben een schilderij voor Moederdag gemaakt. Op 22 juni viert Vathorst op het Icoonplein haar 10-jarig bestaan.

Vorige