a.s.r. real estate

1.400 m2 nieuwbouw winkelruimte op Nieuwendijk 188 Amsterdam

25-04-2019

a.s.r. real estate geeft namens ASR Dutch Prime Retail Fund, het startsein voor de bouw van ruim 1.400 m2 nieuwbouw winkelruimte aan de Nieuwendijk 188. De dichte pui wordt vervangen door een iconische glazen pui, ontworpen door architect Frederik Vermeesch van het ontwerpbureau Rijnboutt. Het betreft de herontwikkeling van de voormalige CoolCat locatie.

a.s.r. real estate ontwikkelde samen met Top Vastgoed een plan, waarbij het oude gebouw -met alleen winkelruimte op de begane grond- wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw met 2 winkellagen. In totaal komt er 1.400 m2 aan winkelruimte. De dichte pui wordt vervangen door een iconische glazen pui met een zeer open karakter, ontworpen door architect Frederik Vermeesch van het ontwerpbureau Rijnboutt. Het pand is daardoor geschikt voor internationale retailers die een groot oppervlakte wensen met een herkenbare eigen uitstraling. De sloop en de nieuwbouw zullen naar verwachting ongeveer een jaar in beslag nemen.

Nieuwendijk
De Nieuwendijk heeft de afgelopen jaren een transformatie ondergaan. Het gedeelte nabij de Dam kent met name door de realisatie van Nowadays, met als huurders Primark, C&A, Zara en JD Sports, een duidelijk hogere footfall dan voorheen. Ook de kwaliteit van de gebouwde omgeving is sterk toegenomen.

FiMek estate verzorgt het integrale projectmanagement en Kokelenberg & Ouwehand Vastgoed Adviseurs neemt de verhuur voor haar rekening.

Vorige