a.s.r. real estate

Start bouw appartementencomplex De Hoge Regentesse in Den Haag

21-01-2019
Start bouw appartementencomplex De Hoge Regentesse in Den Haag

De bouw van het appartementencomplex De Hoge Regentesse is gestart. Het ASR Dutch Core Residential Fund, het woonfonds van a.s.r. real estate, wordt eigenaar van de 128 appartementen, 102 parkeerplaatsen en drie commerciële ruimtes van in totaal bijna 300 m2. De woontoren van 76 meter hoog wordt met zijn hoogte, solitaire ligging en aansprekende architectuur een echte eyecatcher aan de zuidkant van het Haagse centrum. Naar verwachting wordt het project begin 2021 opgeleverd. De verhuur van de appartementen start eind 2019. 

De woontoren met 23 etages wordt voorzien van een WKO-systeem om de woningen op een duurzame manier te verwarmen en te koelen. De woningen zijn tussen de 69 en 95 m2 groot en beschikken over twee of drie slaapkamers. Alle woningen hebben een buitenruimte en een separate berging. Daarnaast is er een gemeenschappelijke fietsenberging en is er een scootmobielruimte aanwezig. De huurprijzen van de woningen liggen in het middensegment. Hieraan is grote behoefte in Den Haag. De appartementen zijn aantrekkelijk voor young professionals, expats en senioren, maar ook gezinnen kunnen in de vier-kamerappartementen zeer comfortabel wonen.

De commerciële ruimtes in de plint van de toren, die voorzien zijn van veel glas, liggen aan de doorgaande wegen op zichtlocatie. De bestemming is kleinschalige detailhandel, een kantoorfunctie of een semi-maatschappelijke functie. Onderdeel van het nieuwbouwproject is ook een bedrijfsruimte van circa 3.000 m2 met bijbehorende parkeerplaatsen. Deze ruimte wordt door de ontwikkelaar V.O.F. Hoge Regentesse verkocht.

De Hoge Regentesse is centraal gelegen ten zuiden van de binnenstad van Den Haag, op de kruising van de Monstersestraat en de Loosduinsekade. De woontoren wordt een herkenbare markering van de plek waar de belangrijke oost-westverbinding van Den Haag HS naar Scheveningen en de noord-zuid connectie met het centrum elkaar kruisen.

V.O.F. Hoge Regentesse, een ontwikkelcombinatie van HD Groep en Van Wijnen West, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling op basis van een ontwerp door HD architecten. De aannemer betreft Van Wijnen Haarlemmermeer.

Vorige