a.s.r. real estate

Start bouw appartementen Cruquiuswerf in Amsterdam-Oost

14-01-2019
Start bouw appartementen Cruquiuswerf in Amsterdam-Oost

Amsterdam-Oost is binnenkort een nieuw en onderscheidend woongebied rijker. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start vandaag de bouw van 173 koopwoningen en 122 huurwoningen op Cruquiuswerf in Amsterdam. De huurwoningen worden gerealiseerd in opdracht van a.s.r. real estate. Het aanbod omvat urban apartments, townhouses en penthouses en voldoet daarmee aan de woonwensen van een breed publiek. De fraaie ligging van het plan met water rondom, zorgt ervoor dat bijna alle bewoners straks genieten van uitzicht op de kade en het water.

Stedelijk wonen voor een breed publiek
Cruquiuseiland ligt op een rustige locatie en toch binnen de ring van Amsterdam op slechts een paar minuten fietsen van het centrum. Het waterrijke plan (aan de ene kant het Amsterdam-Rijnkanaal en aan de andere kant de Nieuwevaart richting het centrum) met hippe winkels, horeca en creatieve bedrijvigheid zorgen voor levendigheid in de wijk. De monumentale gebouwen, de voormalige pakhuizen, wijnsilo’s en andere historische elementen in het gebied, herinneren aan het industriële verleden van het eiland en geven tevens een stoere sfeer en eigenheid aan de plek.

Cruquiuswerf ligt in de elleboog van het schiereiland Cruquiuseiland in het Oostelijk Havengebied. Hier komen in totaal twaalf appartementengebouwen met diverse typen woningen, appartementen en studio’s. De moderne architectuur komt van KCAP. De huurprijzen zijn vanaf circa € 950 tot ongeveer € 1600 per maand. De verhuur start enkele maanden voor de oplevering van het project.

Duurzaamheid in Cruquiuswerf
Alle woningen worden voorzien van goede isolatie en uitgevoerd met een individuele lucht/water warmtepomp. De daken worden voorzien van zonnepanelen. Met het toepassen van de lucht/water warmtepompen worden de woningen zonder gas uitgevoerd.

De bouw is in handen van BAM Wonen. Naar verwachting zijn de eerste opleveringen vanaf de eerste helft van 2021.

Meer informatie over de huurwoningen is te vinden op www.hurenopcruquiuswerf.nl.

Vorige