a.s.r. real estate

Bouw 63 appartementen Parkzicht in IJmuiden gestart

17-01-2019
Bouw 63 appartementen Parkzicht in IJmuiden gestart

Met een gezamenlijke starthandeling is de bouw van het wooncomplex Parkzicht in IJmuiden gestart. De handeling werd verricht door Robbert van Dijk van het ASR Dutch Core Residential Fund, wethouder Floor Bal van gemeente Velsen en Wesly Verhaert van Van Wijnen. Het wooncomplex Parkzicht omvat 63 huurappartementen in het middensegment en is gelegen aan het Stadspark, op steenworp afstand van het strand en de duinen en in de nabijheid van diverse voorzieningen.

Één jaar geleden nam Van Wijnen het braakliggende terrein aan het Stadspark over van een andere ontwikkelaar om in korte tijd het gebied klaar te hebben voor het bouwen van een betekenisvolle plek voor 63 huishoudens. Van Wijnen heeft gekozen om te bouwen voor verhuur in het middensegment, omdat daar grote behoefte aan is in IJmuiden. Medio 2018 kocht het ASR Dutch Core Residential Fund het te bouwen wooncomplex en heeft hiermee haar woningportefeuille uitgebreid met goed verhuurbare appartementen op een aantrekkelijke locatie. De oplevering wordt verwacht in april 2020. In het najaar van 2019 is er een modelwoning klaar voor bezichtiging door toekomstige huurders.

Het wooncomplex Parkzicht is het laatste stuk van de ontwikkeling van het Stadspark. Als Parkzicht klaar is komt daarmee ook een einde aan de ontwikkeling van het gebied Stadspark Als alle woningen zijn gerealiseerd, legt de gemeente het laatste deel van het park aan door bomen en struikbeplanting toe te voegen. Partijen hebben uitgesproken om meer middeldure huurwoningen de komende jaren toe te voegen in IJmuiden.

Vorige