a.s.r. real estate

Nieuwbouwontwikkeling Hof van Hage in Breda van start

23-11-2018
Nieuwbouwontwikkeling Hof van Hage in Breda van start

De bouw van 25 vrije sector huurappartementen in Prinsenbeek in Breda is deze maand gestart. De appartementen worden onderdeel van de portefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund, het woningfonds van a.s.r. real estate. De woningen worden gebouwd op de plek van het voormalige verzorgingshuis Hagendonk. Naar verwachting wordt het project begin 2020 opgeleverd.

Het project bevat 25 appartementen en 30 parkeerplaatsen op eigen terrein. De appartementen zijn tussen de 77 t/m 92 m² groot en beschikken over minimaal twee slaapkamers, een riante buitenruimte en separate berging. Informatie over de appartementen komt in de loop van 2019 beschikbaar. De appartementen zijn gelegen op het terrein tussen de Nassaustraat, Brabantstraat, Bongerd en de Middenweg in Prinsenbeek. Het plangebied wordt groen, ruimtelijk en kleinschalig met appartementen en patiowoningen.

Verduurzaming vormt een belangrijk aandachtspunt voor alle betrokken partijen. Zo worden er zonnepanelen aangebracht en wordt het complex voorzien van ledverlichting en waterbesparende kranen. Daarnaast wordt er FSC hout toegepast en wordt het terrein ecologisch ingericht middels een ‘wadi’. Deze bufferings- en infiltratievoorziening zorgt voor een natuurlijke regulering van regenwater. Voor de appartementen wordt minimaal energielabel A afgegeven.

De appartementen maken deel uit van een gebiedsontwikkeling. In totaal komen er 54 woningen in dit gebied bij. Naast de 25 appartementen van het ASR Dutch Core Residential Fund ontwikkelt Vazet Realisatie B.V. uit Zwolle 8 patiowoningen voor de particuliere verkoop en 21 seniorenappartementen inclusief recreatieruimte voor Stichting Woonzorg Nederland.

De aannemer is Bouwonderneming Stout B.V. uit Hardinxveld-Giessendam en de architect is Rothuizen Architecten.

Vorige