a.s.r. real estate

Verbetering GRESB-scores voor vastgoedfondsen van a.s.r. real estate

13-09-2018

Drie sterren voor nieuwkomer ASR Dutch Mobility Office Fund

Het ASR Dutch Mobility Office Fund, opgericht eind 2016, deed dit jaar voor het eerst mee aan de duurzaamheidsbenchmark GRESB. Het fonds behaalde een uitstekende score van 70 punten en werd beloond met drie van de maximaal vijf te behalen sterren. Het ASR Dutch Core Residential Fund met vier sterren liet een stijging zien in het aantal gescoorde punten van 72 naar 80. Ook het ASR Dutch Prime Retail Fund wist haar score te verbeteren van 66 punten in 2017 naar 72 in 2018 en consolideert haar drie sterren rating. De score voor de directe vastgoedportefeuille van het ASR Property Fund verbeterde licht ten opzichte van 2017. Het fonds ontving dit jaar 2 sterren.

Het ASR Dutch Mobility Office Fund heeft in 2017, een jaar na oprichting, aanzienlijke vooruitgang geboekt in het aantal groene energie labels. Inclusief geplande renovaties zal 73% van de portefeuille minimaal een C-label hebben voor 2020.

Pieter Vandeginste, fund director ASR Dutch Mobility Office Fund: “Het fonds heeft zich bij oprichting ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen opgelegd. De nadruk lag in het eerste jaar op optimalisatie van het energieverbruik. Dit is beloond met een outperformance van de benchmark bij eerste deelname.”

Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft in 2017 haar commitment voor duurzaam beleggen verder kracht bijgezet door de renovatie van 396 woningen van een G/F label in Amsterdam en Utrecht en het toevoegen van 160 woningen in een energie neutrale wijk aan haar pijplijn.

Het ASR Dutch Prime Retail Fund koos als een van de eerste retailfondsen voor een portfolio-certificering met BREEAM NL In-Use. Hiermee wordt een compleet vastgoedportfolio beoordeeld op de duurzaamheidsprestatie. In 2017 ontving a.s.r. real estate een BREEAM NL In-Use-certificaat voor winkelcentrum Vleuterweide in Utrecht en winkelcentrum Vathorst in Amersfoort.

Het ASR Property Fund zet haar strategie voort om voor haar totale portefeuille alleen in indirect vastgoed te investeren. Met haar deelnemingen in onder andere het ASR Dutch Prime Retail Fund en het ASR Dutch Mobility Office Fund geeft het ASR Property Fund een invulling aan haar duurzaamheidsbeleid.

GRESB
GRESB is een onafhankelijke benchmark die het duurzaamheidsbeleid van vastgoedfondsen en -portefeuilles wereldwijd beoordeelt. Op basis van de GRESB-score kunnen fondsmanagers hun duurzaamheidsbeleid tegen het licht houden en verbeteringen doorvoeren.

Vorige