a.s.r. real estate

Platteland dreigt openluchtmuseum te worden dat niemand wil bezoeken

13-09-2018

Met deze titel vroegen Erik Droogh en Hans Huijbers initiatiefnemers van Renaissance van het Platteland de aandacht voor de leegloop van het platteland. In het artikel dat op 31 augustus verscheen in het FD pleitte zij voor een Deltacommissaris die zorgt voor de formulering van gezamenlijke doelen in een Deltaprogramma Vitaal Platteland.

Tijdens de conferentie die het platform Renaissance van het Platteland organiseerde op 13 september werd onder andere een manifest overhandigd aan Jan-Kees Goet, Secretaris-Generaal van het ministerie LNV. In dit manifest vragen zij de overheid om een Deltacommissaris die een Deltaprogramma opstelt. Een breed gedragen plan en uitvoering, die niet belemmerd wordt door overdadige regelgeving en sectorale of lokale belangen, is volgens hen nodig om nieuwe verbindingen te realiseren tussen stad en platteland.

Vorige