a.s.r. real estate

Regus en a.s.r. sluiten huurovereenkomst voor kantoor ‘Willemswerf’ in Rotterdam

05-06-2018
Regus en a.s.r. sluiten huurovereenkomst voor kantoor ‘Willemswerf’ in Rotterdam

Regus, de wereldwijde aanbieder van werkplekken, heeft vanmiddag op de PROVADA een overeenkomst getekend met a.s.r. voor de huur van 2.908 m2 in kantoorgebouw ‘Willemswerf’ in Rotterdam.

Regus huurt de eerste verdieping en een gedeelte van de tweede verdieping van kantoor Willemswerf dat gelegen is aan de Boompjes 40 langs de Rotterdamse Maas. Het gebouw heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van 37.000 m²; 18 etages zijn ingericht als kantooretage. De afgelopen jaren is het kantoor gemoderniseerd tot een full service multi-tenant gebouw met behoud van het oorspronkelijk karakter. De volledige renovatie wordt naar verwachting in 2019 afgerond.

Het karakteristieke gebouw met de diagonale knik is in de jaren ’80 ontworpen door de Amsterdamse architect Wim Quist als hoofdkantoor voor Nedlloyd. Nadat Nedlloyd in 2005 werd overgenomen door Maersk verloor Willemswerf de status van hoofdkantoor en veranderde de functie van het gebouw van single-tenant naar multi-tenant.

Annelou de Groot, Board Regus Nederland: “Wij zien veel potentie in Rotterdam. Willemswerf is een icoon dat een flex-operator verdient. Het is onze 7e vestiging in de Maasstad en we verwachten dit jaar nog meer vestigingen in deze regio aan ons netwerk te kunnen toevoegen. Wij zijn ervan overtuigd dat we onze en de overige huurders van het pand veel toegevoegde waarde kunnen bieden.”

Jur Niemeijer, Senior Asset Manager bij a.s.r. real estate: “Ik ben erg blij dat Regus het kantoor Willemswerf heeft gekozen als nieuwe locatie. De komst van een flex-operator zal nog meer dynamiek toevoegen aan deze inspirerende werkomgeving. Wij hebben fors geïnvesteerd in de renovatie en make-over van het gebouw dat nu beschikt over een energielabel A. De lobby heeft een totaal andere uitstraling gekregen met comfortabele zitjes, flexplekken, koffiebar en restaurant én een prachtig uitzicht over de Maas.”

 

Vorige