a.s.r. real estate

Robbert van Dijk genomineerd voor de Green Leader Award

11-05-2018
Robbert van Dijk genomineerd voor de Green Leader Award

Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund, is genomineerd voor de Green Leader Award. De Green Leader Award is een initiatief van Dutch Green Building Council in samenwerking met PropertyNL en PROVADA.

Green Leader Award
De Green Leader Award is in het leven geroepen omdat de vastgoedsector weliswaar verduurzaamt, maar nog niet snel genoeg en over de hele linie. Beslissers die lef en persoonlijk leiderschap tonen, kunnen met hun nieuwe, verfrissende inzichten het verschil maken en zodoende een krachtige impuls geven aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De winnaar wordt uitgedaagd om een jaar lang kennis te delen en leiderschap te tonen om verduurzaming verder te versnellen. 

Nominatie Robbert van Dijk
Robbert is drie jaar geleden gestart bij a.s.r. real estate. Op dat moment was duurzaamheid nog nauwelijks verankerd in de organisatie. Hij is de grote initiator geweest om MVO goed op de kaart te zetten bij a.s.r. real estate, in het bijzonder bij het woningfonds. Het woningfonds loopt voorop binnen de beleggerswereld als het gaat om verduurzaming. Er ligt een helder en ambitieus MVO-beleid, het woningfonds heeft een Green Star (met 4 sterren) in de GRESB en het woningfonds heeft meer dan 800 woningen verduurzaamd van E/F/G naar A (op ca. 4900 woningen).

Keuze van de jury én publiek
Uit alle inzendingen heeft de deskundige jury onder leiding van de winnaar van vorig jaar Peter Göbel vijf duurzame leiders geselecteerd. De jury heeft gekozen voor een evenwichtige vertegenwoordiging van verschillende spelers uit de gehele keten. Via www.greenleaderaward.nl en op de PROVADA bepaalt het publiek uiteindelijk wie er tot winnaar van de Green Leader Award 2018 wordt benoemd. De uitreiking vindt plaats op 6 juni om 14:30 uur tijdens de PROVADA in RAI Amsterdam.

Stemmen kan via deze link

Vorige