a.s.r. real estate

Nieuw gevelontwerp Eindstraat 26 en Karnemelkstraat 2 in Breda

01-05-2018
Nieuw gevelontwerp Eindstraat 26 en Karnemelkstraat 2 in Breda

In opdracht van a.s.r. real estate heeft EGM architecten een nieuwe gevel ontworpen voor het samengevoegde winkelpand aan de Eindstraat 26 en Karnemelkstraat 2 in Breda. Het pand dat is gevestigd op de hoek van de Eindstraat en Karnemelkstraat krijgt na de verbouwing een nieuwe retailbestemming en maakt deel uit van het ASR Dutch Prime Retail Fund.

Het nieuwe gevelontwerp is geïnspireerd door de historische architectuur van aangrenzende panden. Tegelijkertijd wordt met het zandkleurige natuursteen, aluminium kozijnen en de koperkleurige accenten een eigentijds en modern contrast gemaakt met deze panden. De plint van het gebouw wordt gevormd door grote glazen vensters, welke zorgen voor daglicht in de winkel.

Extra aandacht wordt gevestigd op de hoek van het gebouw. De verhoogde dakrand op de hoek verstevigt het karakter als hoekpand en markeert de overgang naar de oude binnenstad. Daarnaast wordt een grote attentiewaarde aan de kruising gecreëerd door de maximale transparantie rondom de entree en een 6 meter hoge shadowbox op de verdiepingen.

De komende maanden wordt het ontwerp tot uitvoer gebracht, naar verwachting zal de nieuwe retailbestemming medio dit jaar haar deuren openen.

Vorige