a.s.r. real estate

Verbouwing postkantoor Neude bereikt zichtbare fase

09-01-2018
Verbouwing postkantoor Neude bereikt zichtbare fase

Sinds de zomer van 2017 wordt het oude hoofdpostkantoor van Utrecht aan de Neude verbouwd tot Post Utrecht om straks plek te bieden aan de nieuwe centrale bibliotheek van de stad, winkels, horeca, een versmarkt en een grote fietsenstalling. Deze maand verplaatst de verbouwing zich naar de buitenzijde en worden de werkzaamheden zichtbaar voor het publiek. Op 9 januari heeft a.s.r., als eigenaar van het gebouw, omwonenden geïnformeerd over het verloop van de verbouwing en de impact op de omgeving.

Rondom het gebouw verschijnen binnenkort bouwhekken, er wordt een grote kraan geplaatst en omleidingen voor voetgangers en fietsers ingesteld. Aan de zijde van de Oudegracht wordt een oude garage gesloopt zodat een nieuwe gevel opgetrokken kan worden. Om de werkzaamheden veilig te laten verlopen, wordt een veiligheidszone rond het pand aangebracht. Hierbinnen vinden de werkzaamheden plaats en kan de bevoorrading verantwoord afgewikkeld worden.

Vanwege de ligging van dit grote monumentale pand in het centrum van Utrecht zal de herontwikkeling enige overlast met zich meebrengen. Er wordt van alles aan gedaan om die overlast zo beperkt mogelijk te houden. Zo wordt er hoofdzakelijk alleen overdag gewerkt en niet in het weekend. Tijdens de werkzaamheden blijft De Neude beschikbaar voor evenementen en terrassen. Om de veiligheid van voetgangers en fietsers te waarborgen, worden omleidingen aangegeven. Buiten de bouwtijden blijft de Potterstraat aan de zijde postkantoor voor de voetgangers toegankelijk. De bushaltes bij Post Utrecht blijven gewoon bereikbaar. Verder wordt het fietspad ter hoogte van het postkantoor iets versmald, maar is altijd open.

Hoewel de werkzaamheden aan dit grote rijksmonument nu zichtbaar worden voor het publiek, is er sinds de start van de verbouwing al veel gebeurd. Wanden, vloeren en plafonds zijn gesloopt, asbest is verwijderd, in de kelder is een nieuwe transformatorruimte gerealiseerd en KPN heeft een nieuwe ruimte ingericht en in gebruik genomen. Het is het voornemen om het pand gefaseerd aan de huurders ter beschikking te stellen voor afbouw en inrichting, zodat begin 2019 alle huurders hun deuren voor publiek kunnen openen.

Op de website www.postutrecht.com wordt op de pagina ‘Bouwinfo’ alle relevante informatie geplaatst en geüpdatet.

Vorige