a.s.r. real estate

Stijging van GRESB-scores voor alle fondsen van a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer

07-09-2017
Stijging van GRESB-scores voor alle fondsen van a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer

Vier sterren voor het ASR Dutch Core Residential Fund

Alle fondsen van a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer hebben dit jaar een betere score behaald dan vorig jaar in de duurzaamheidsbenchmark GRESB. De GRESB-score van het ASR Dutch Core Residential Fund steeg met maar liefst 28,5% ten opzichte van het voorgaande jaar naar 72 (op een schaal van 0 tot 100). Het fonds kreeg vier van de maximaal vijf te behalen sterren. De score van het ASR Property Fund steeg met 10,5% naar 64 en heeft nu drie sterren en de score van het ASR Dutch Prime Retail Fund met drie sterren, steeg met 4,8% naar 66. Hiermee scoren alle fondsen bovengemiddeld in de peer group.

Duurzaamheid is een onlosmakelijk onderdeel van de fondsstrategieën van a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer. Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft in 2016 onder andere 46 eengezinswoningen in Zeist verduurzaamd van energielabel F naar A en de verduurzaming van 474 woningen in Nieuwegein, Amsterdam en Hilversum voorbereid. Het ASR Dutch Prime Retail Fund heeft het afgelopen jaar circa 600 m² aan ruimten boven winkels getransformeerd naar woonruimtes met een groen energielabel en 100% Green Lease-overeenkomsten afgesloten.

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund en verantwoordelijk voor het MVO-team van a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer: “Al meer dan 125 jaar investeren we namens opdrachtgevers in vastgoed en grond voor de lange termijn, wij noemen dat beleggen met eeuwigheidswaarde. Duurzaamheid maakt structureel onderdeel uit van onze organisatie. Het is mooi om te zien dat die structurele inzet voor duurzaamheid ook dit jaar beloond wordt met een stijging van de scores en vier sterren voor het ASR Dutch Core Residential Fund.”

Lizzy Butink, duurzaamheidsmanager a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer: “We zijn trots op de progressie die we maken ten aanzien van duurzaamheid. Tegelijkertijd zijn we ons er van bewust dat er binnen de vastgoedsector nog veel kansen en mogelijkheden zijn om de klimaatverandering positief te beïnvloeden.”

Het in december 2016 opgerichte ASR Dutch Mobility Office Fund neemt in 2018 voor het eerst deel aan GRESB.

GRESB
GRESB is een onafhankelijke benchmark die het duurzaamheidsbeleid van vastgoedfondsen en -portefeuilles wereldwijd beoordeelt. Op basis van de GRESB-score kunnen fondsmanagers hun duurzaamheidsbeleid tegen het licht houden en verbeteringen doorvoeren.

Vorige