a.s.r. real estate

Oogstdag landgoed De Groote Scheere groot succes

22-08-2017
Oogstdag landgoed De Groote Scheere groot succes

Op 5 augustus vond op landgoed De Groote Scheere de Holthoner oogstdag 2017 plaats. a.s.r. vastgoed vermogensbeheer is eigenaar van dit landgoed en heeft deze dag mede mogelijk gemaakt. Ook dit jaar waren er weer marktkramen met eigen streekproducten en activiteiten als wandeltochten over het oude cultuurlandschap van het landgoed. Daarnaast werden er oude ambachten en gebruiken uitgebeeld, met dit jaar een bijzonder evenement: Het Overijssels kampioenschap stokdorsen.

Met ruim 4.000 bezoekers was ook dit jaar deze oer-Hollandse dag weer een succes te noemen. Samen met de hulp van ruim 100 vrijwilligers konden de activiteiten plaatsvinden te midden van de eeuwenoude bossen. Boeren en boerinnen in oude klederdracht lieten zien hoe het er vroeger aan toe ging. Zo werd op traditionele wijze getoond hoe rogge e.d. werd verbouw en geoogst, incl. de verwerking met oude dorsmachines en andere oude werktuigen voor stroverwerking. Zo ontstond er een openluchtmuseum aan oude landbouwmachines op het landgoed. Maar ook voor moderne landbouwwerktuigen was plaats. Dit alles omlijst door een 50-tal kramen met standhouders, oude ambachten, imkers, broodbakkers, kaas, wijn en nog veel meer.

Verder werden er in het museum pannenkoeken gebakken, was er livemuziek en konden bezoekers het landgoed bezoeken met paard en wagen of te voet.

YouTube film omroep NOOS

Meer over landgoed De Groote Scheere kunt u hier lezen.

Vorige