a.s.r. real estate

Robbert van Dijk spreekt op seminar ‘Disruptieve veranderingen in de huurwoningmarkt’

10-05-2017

Op 16 mei spreekt Robbert van Dijk, Managing Director woningen bij a.s.r. vastgoed vermogensbeheer, op het seminar ‘Disruptieve veranderingen in de huurwoningmarkt’ van vastgoedjournaal. Hij neemt deel aan een discussie rondom de strategieën van vastgoedbeleggers en grondbedrijven om het geringe aanbod van de vrijesectorhuurwoningen te vergroten.

Disruptieve wetgeving en rijksaanpak van de woningmarkt brachten een hoop veranderingen voor de vastgoedsector. Zo hebben woningbeleggers meer belang gekregen, veranderde de Woningwet veel en is de huur- en koopmarkt in de tussentijd veranderend. Over deze zaken, en meer, wordt er gesproken op het seminar.

Samen met gemeenten en andere vastgoedbeleggers neemt Robbert deel aan de sessie. De volgende vragen komen aan bod tijdens de sessie:

  • Hoe het keuzeprobleem op te lossen: wat gaan we bouwen?
  • Bij twee derde van de gemeente ontbreekt beleid om de bouw van vrijesectorhuurwoningen actief te bevorderen, blijkt uit recent onderzoek. Moeten gemeenten een grotere rol spelen om deze tekorten terug te dringen? Heeft het zin om in bestemmingsplannen middeldure huur als apart categorie op te nemen?
  • Hoe het vele beleggingsgeld activeren? Hoe langs blijft dit nog op de markt hangen?
  • Welke nieuwe formules werpen vruchten af? Tenderen of samenwerken? Leidt tenderen tot kleinere woningen? Zo ja, is dat erg? Moeten we ook weer in de weilanden bouwen?

Meer over het programma en sprekers kunt u hier vinden.

  

Vorige