a.s.r. real estate

ASR Dutch Core Residential Fund verduurzaamt 104 woningen in Nieuwegein

09-05-2017
ASR Dutch Core Residential Fund verduurzaamt 104 woningen in Nieuwegein

Eind april zijn de laatste van de 104 energiezuinige gerenoveerde woningen in Nieuwegein opgeleverd. De woningen dateren uit 1972 en zijn verduurzaamd van EPA-label D/E naar EPA-label A. Door de renovatie zijn de woningen toekomstbestendig gemaakt, esthetisch verbeterd en is het comfort van de woningen verhoogd. Het ASR Dutch Core Residential Fund geeft met deze renovatie wederom invulling aan haar grote ambitie om de woningportefeuille te verduurzamen.

BAM Wonen heeft het project uitgevoerd. De woningen, gelegen in Nieuwegein-Zuid, zijn van EPA-label D/E verduurzaamd naar EPA-label A en de schil van de woning is ingrijpend aangepakt. Zo zijn de woningen voorzien van HR++-glas, de daken en vloeren volledig geïsoleerd, de dakpannen vervangen en zijn alle woningen voorzien van geïntegreerde zonnepanelen. Ook zeven particulieren in de wijk deden mee aan het project en hebben hun eigen woning laten verduurzamen en verbeteren.

Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft nog 430 woningen op de planning staan die in 2017 worden verduurzaamd naar EPA-label A.

Vorige