a.s.r. real estate

Andreas Schotel wandel- en kunstroute op landgoed De Utrecht winnaar van De Brabantse Stijlprijs

19-05-2017
Andreas Schotel wandel- en kunstroute op landgoed De Utrecht winnaar van De Brabantse Stijlprijs

De Andreas Schotel wandel- en kunstroute is winnaar van De Brabantse Stijlprijs. De wandelroute op landgoed De Utrecht is winnaar van de publieks- en juryprijs.

Het publiek en de jury waren het unaniem met elkaar eens: Andreas Schotel wandel- en kunstroute is een uniek project! Met 3.591 van de 10.975 stemmen is Andreas Schotel wandel- en kunstroute winnaar van de publiekprijs van De Brabantse Stijlprijs 2017 geworden. De vakjury heeft de Andreas Schotel als winnaar gekozen vanwege de bijzondere manier waarop een lokaal verhaal een hele originele vorm heeft gekregen. De prijsuitreiking vond plaats op donderdag 18 mei tijdens ProefMei in het Markiezenhof in Bergen op Zoom.

Over de Brabantse Stijlprijs
Voor De Brabantse Stijlprijs 2017 ging de provincie op zoek naar verborgen parels en verrassende plekken op onverwachte locaties. Plekken die zijn geboren vanuit een passie van mensen. Een fijn plein, een leuke ontmoetingsplek in een woonwijk, of dat mooie stukje beekdal. Plekken die inspiratie geven en maatschappelijk van waarde zijn. Plekken die zijn ontstaan omdat heel veel mensen zich daar gezamenlijk voor ingezet hebben. Een initiatief dat is ontstaan uit doorzettingsvermogen en creativiteit. Een plekje in Brabant waar mensen van genieten en dat inspirerend is voor anderen

Over landgoed De Utrecht
Ten zuiden van Esbeek, aan weerszijden van de weg Tilburg-Hilvarenbeek-Reusel ligt het 2.500 hectare omvattende landgoed De Utrecht. Het landgoed heeft een belangrijke recreatieve functie en bestaat grotendeels (1.800 hectare) uit bos- en natuurterrein. Op de 600 hectare landbouwgronden staan 9 verpachte boerderijen. 100 hectare heeft een woon- en recreatiefunctie met ruim 50 verhuurde en in erfpacht uitgegeven woningen, waarvan diverse zijn aangemerkt als rijksmonument. Meer over het landgoed kunt u hier lezen.

Vorige