a.s.r. real estate

Wandelroute Andreas Schotel op landgoed De Utrecht finalist Brabantse Stijlprijs 2017

26-04-2017
Wandelroute Andreas Schotel op landgoed De Utrecht finalist Brabantse Stijlprijs 2017

De wandelroute Andreas Schotel op landgoed De Utrecht is door de provincie Noord-Brabant uitgeroepen tot één van de vijf finalisten van de Brabantse Stijlprijs 2017. Voor deze prijs gaat de provincie op zoek naar verborgen parels en verrassende plekken op onverwachte locaties in Brabant. De vakjury heeft de Andreas Schotel wandelroute als finalist gekozen vanwege de unieke manier waarop een lokaal verhaal gestalte heeft gekregen.

De wandelroute op het landgoed dat wordt beheerd door a.s.r. vastgoed vermogensbeheer landelijk gaat langs enkele werkplekken van de Rotterdamse kunstenaar Andreas Schotel. Tijdens de route komen wandelaars schildersezels tegen met zijn werk. Daarnaast staan er kunstwerken langs de route geïnspireerd op zijn etsen en aquarellen. In de route wordt de Rotterdamse kunstenaar Andreas Schotel op aansprekende wijze ingezet, zonder de link naar andere kunstenaars te verliezen. De uitwerking in een openluchtmuseum en wandelroute is goed doordacht en heel eigentijds. Het landschap is niet alleen gebruikt als decor voor een wandelroute, maar is ook verbeterd en tot een podium voor de kunst geworden.

Ook u kunt stemmen
Naast de vakjury kunt ook u beslissen wie de Brabantse Stijlprijs 2017 wint. Laat daarom uw stem horen als u ook vindt dat wandelroute Andreas Schoten de prijs verdient! Stemmen kan tot en met 12 mei.

Stemmen doet u zo
- Ga naar het stemformulier 
- Vul uw emailadres in en breng uw stem uit
- Klik vervolgens op de STEM-button
- U ontvangt een email om uw stem definitief te maken. Vergeet niet om op de ‘Bevestig je stem’ link te klikken in de mail, anders is uw stem niet geldig.

De prijsuitreiking vindt plaats op donderdag 18 mei in Bergen op Zoom tijdens ProefMei 2017.

Over landgoed De Utrecht
Ten zuiden van Esbeek, aan weerszijden van de weg Tilburg-Hilvarenbeek-Reusel ligt het 2.500 hectare omvattende landgoed De Utrecht. Het landgoed heeft een belangrijke recreatieve functie en bestaat grotendeels (1.800 hectare) uit bos- en natuurterrein. Op de 600 hectare landbouwgronden staan 9 verpachte boerderijen. 100 hectare heeft een woon- en recreatiefunctie met ruim 50 verhuurde en in erfpacht uitgegeven woningen, waarvan diverse zijn aangemerkt als rijksmonument. Meer over het landgoed kunt u hier lezen.

Vorige