a.s.r. real estate

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer host 2017 Dutch GRESB-event

14-03-2017

Op 28 maart host a.s.r. vastgoed vermogensbeheer het 2017 Dutch GRESB-event. Het thema dit jaar is ‘Verantwoord Beleggen Nederlandse Pensioenfondsen’. Sprekers en panelleden geven inzichten ten aanzien van beleggen in duurzaam vastgoed. Dick Gort, CEO van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer, zal de opening en afsluiting van het evenement verzorgen.

In de pensioensector wordt steeds meer aandacht gegeven aan het thema verantwoord beleggen. Het aantal pensioenfondsen dat zich sterk maakt voor verantwoord beleggen, vanuit zowel een financieel als maatschappelijk oogpunt, neemt toe.

De Universiteit Maastricht, GRESB en Finance Ideas hebben de handen ineengeslagen om de integratie van ESG-indicatoren (Environmental, Social en Governance) in het beleggingsproces van pensioenfondsen te onderzoeken. De resultaten van het onderzoek worden tijdens het seminar uiteengezet. Daarnaast zal er paneldiscussie plaatsvinden tussen verschillende type pensioenfondsen om te laten zien hoe actieve samenwerking en kennisdeling kan leiden tot meer duurzame vastgoedbeleggingen.

Over GRESB
GRESB is een onafhankelijke benchmark die het duurzaamheidsbeleid en de uitvoering van het beleid van vastgoedbedrijven en vastgoedfondsen wereldwijd beoordeelt. Op basis van de GRESB-score voor de hele vastgoedportefeuille kunnen vastgoedbedrijven en fondsmanagers hun duurzaamheidsprestaties tegen het licht houden en verbeteringen doorvoeren. In 2016 deden ruim 750 partijen, verspreid over 63 landen, mee aan de benchmark. Gezamenlijk vertegenwoordigen deze partijen meer dan 66.000 gebouwen met een gezamenlijke waarde van meer dan EUR 2.500 miljard aan waarde.

Meer over het evenement en inschrijving kunt u hier vinden

Vorige