a.s.r. real estate

Renovatie a.s.r.-kantoor wint De Nederlandse Bouwprijs

07-02-2017
Renovatie a.s.r.-kantoor wint De Nederlandse Bouwprijs

De Nederlandse Bouwprijs in de categorie Gebouwen gaat dit jaar naar Team V Architectuur voor de renovatie van het hoofdkantoor van a.s.r. in Utrecht. De renovatie is volgens de jury ambitieus aangepakt en uiterst duurzaam uitgevoerd. ‘Het is bewonderenswaardig dat 98% van het bouwafval is hergebruikt.’

De Nederlandse Bouwprijs 2017 is op 6 februari uitgereikt aan Team V Architectuur, het bureau dat het gerenoveerde pand ontwierp. Dit gebeurde tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw. Verantwoord energiegebruik en duurzaamheid staan centraal in het gerenoveerde pand.

Duurzaam en inspirerend
De jury noemt het een sterke troef dat a.s.r. heeft gekozen voor renovatie in plaats van nieuwbouw elders in de stad. De renovatie is volgens de jury ambitieus aangepakt en uiterst duurzaam uitgevoerd. ‘Het is bewonderenswaardig dat 98% van het bouwafval is hergebruikt. Het kolossale jaren zeventig kantoorgebouw van maar liefst 85.000 vierkante meter voldoet volledig aan de huidige maatstaven van duurzaamheid, comfort en uitstraling. De nieuwe klimaatgevel, vides en wintertuinen zorgen voor een inspirerende werkomgeving met veel daglicht.’

Over de prijs
De prijs wordt sinds 1991 elke twee jaar uitgereikt. De jury, onder voorzitterschap van prof.dr.ir. Anke van Hal, legt de inzendingen langs de meetlat van People, Planet en Profit, daarnaast moeten de inzendingen grensverleggend, innovatief en verrassend zijn.

 undefined

 

Vorige