a.s.r. real estate

Grootste canvas ter wereld onthuld op de Wibautstraat in Amsterdam

14-02-2017

Vrijdag 10 februari is aan de voorkant van de voormalige Hogeschool aan de Wibautstraat in Amsterdam het grootste canvas doek ter wereld onthuld. Het is een werk van de 34-jarige beeldend kunstenares Paulien Oltheten. Haar ontwerp werd eind vorig jaar uit een groot aantal inzendingen door alumni van de Rijksacademie gekozen. Het doek van ruim 1.600 m2 omhult het gebouw tot en met maart.


De wedstrijd werd georganiseerd door projectontwikkelaar Boelens de Gruyter. Het ASR Dutch Core Residential Fund, eigenaar van de 162 appartementen die in het gebouw gerealiseerd worden, biedt Oltheten aan een ontwerp te maken voor in de hal van het gebouw. Hiermee krijgt haar kunst ook een permanente plek in het gebouw gelegen aan ‘The Knowledge Mile’.


Oltheten selecteerde acht van haar foto’s die rust uitstralen en maakte er een reeks van die, eenmaal uitvergroot, de hele gevel beslaat. “Ik wilde niet iets toevoegen aan de ruis die je al op straat ervaart. Je fietst door Amsterdam en je hebt meteen ontzettend veel prikkels”. De jury bestond onder meer uit burgemeester Eberhard van der Laan, hoofdredacteur van Het Parool Ronald Ockhuysen en Beatrix Ruf, directeur van het Stedelijk Museum.


Naast de Rijksakademie en ASR Dutch Core Residential Fund hebben ook Het Parool en BlowUP media zich als partner verbonden aan het project van Boelens de Gruyter.

Vorige