a.s.r. real estate

Bewoners vijf woontorens in Hilversum stemmen in met woningverbetering

07-11-2016

a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer en BAM Woningbouw hebben een overeenkomst getekend op basis van ‘no cure no pay’ voor het verduurzamen van 250 appartementen in Hilversum naar energielabel A. De vijf woontorens met elk zeven woonlagen aan de Bonifaciuslaan dateren uit 1972-1973. Na het informeren van de huurders over de plannen heeft nu 70% van de huurders ingestemd met de werkzaamheden. BAM is gestart met de voorbereidingen en verwacht het project in november 2017 op te leveren.

De maatregelen die a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer laat toepassen, brengen de woningen in Hilversum van energielabel D/E naar energielabel A. Gelijktijdig met de verduurzaming krijgen de vijf woontorens een esthetische vernieuwing. Ook de algemene ruimtes en entree worden aangepast en gemoderniseerd. Jan-Peter Wenink van Wenink Holtkamp Architecten heeft het ontwerp verzorgd. De nieuwe entree is transparant en ’s avonds goed verlicht, hetgeen het veiligheidsgevoel van bewoners ten goede komt.

Het verduurzamen van de woningen omvat onder meer het plaatsen van HR++-glas, het aanbrengen van gevel- en vloerisolatie en het aanpassen van de installaties. De vernieuwde collectieve cv-ketels worden aangesloten op zonnecollectoren en gasabsorptiepompen. De bestaande ventilatiesystemen op het dak komen te vervallen en elk appartement krijgt individuele, CO2-gestuurde mechanische ventilatie. Tot slot wordt het volledige dakoppervlakte benut voor het aanbrengen van zonnepanelen, die zijn aangesloten op de individuele meterkasten.

BAM start deze winter met het vervangen van de installaties. Aansluitend vinden de overige werkzaamheden per toren plaats. Dankzij de aaneengesloten balkons kan BAM het project uitvoeren zonder steiger.

 

Vorige