a.s.r. real estate

Hoofdkantoor a.s.r. genomineerd voor Nederlandse Bouwprijs 2017

23-11-2016
Hoofdkantoor a.s.r. genomineerd voor Nederlandse Bouwprijs 2017

Het gerenoveerde kantoorgebouw van a.s.r. maakt kans op de Nederlandse Bouwprijs 2017 in de categorie Gebouwen. De renovatie is volgens de jury ambitieus aangepakt en uiterst duurzaam uitgevoerd. De winnaars worden op 6 februari bekend gemaakt. 

De renovatie van het a.s.r.-hoofdkantoor is genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs 2017, die sinds 1991 tweejaarlijks wordt uitgereikt. Een jury legde de inzendingen langs de meetlat van People, Planet en Profit. Daarnaast moeten de inzendingen grensverleggend, innovatief en verrassend zijn. In totaal zijn er uit 100 inzendingen 11 projecten in 4 categorieën genomineerd.

Renovatie in plaats van nieuwbouw
De jury noemt het een sterke troef dat a.s.r. heeft gekozen voor renovatie in plaats van nieuwbouw elders in de stad. De renovatie is volgens de jury ambitieus aangepakt en uiterst duurzaam uitgevoerd. 'Het is bewonderenswaardig dat 98% van het bouwafval is hergebruikt.'

De Nederlandse Bouwprijs wordt op 6 februari 2017 uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw in de Utrechtse Jaarbeurs.

Vorige