In opdracht van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer is BAM Woningbouw half september gestart met de verduurzaming...

">
a.s.r. real estate

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en BAM Woningbouw verduurzamen woningen naar energielabel A

23-09-2016
a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en BAM Woningbouw verduurzamen woningen naar energielabel A

In opdracht van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer is BAM Woningbouw half september gestart met de verduurzaming van 90 eengezinswoningen in Nieuwegein-Zuid. Het project maakt deel uit van de samenwerking tussen a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en BAM. Door de duurzame maatregelen worden de kwaliteit en toekomstbestendigheid van de woningen vergroot. Voor de bewoners betekent dit meer wooncomfort en een beter binnenklimaat.

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer kiest voor verduurzaming om de woningen comfortabeler en energiezuiniger te maken. BAM heeft een efficiënte aanpak om energiebesparende maatregelen in bewoonde staat uit te voeren. De maatregelen die a.s.r. vastgoed vermogensbeheer laat toepassen, brengen de woningen in Nieuwegein van energielabel D/E naar energielabel A. Dankzij goede isolatie en ventilatie krijgen de bewoners meer wooncomfort, een beter binnenklimaat en lagere stookkosten. Aanvullend kiest a.s.r. vastgoed vermogensbeheer voor geïntegreerde zonnepanelen om het verbruik van fossiele brandstoffen op een esthetisch verantwoorde wijze tot een minimum te beperken.

Onderdeel van de aanpak van BAM is het verzorgen van alle bewonerscommunicatie. Om de woningverbetering uit te kunnen voeren, moet 70% van de huishoudens in te stemmen met de plannen. In Nieuwegein behaalde BAM de bewonersinstemming van meer dan 70% in twee weken na het toelichten van het renovatievoorstel. BAM gaat ervan uit dat de werkzaamheden in maart 2017 worden afgerond.

Vorige