a.s.r. real estate

Hudson's Bay Company sluit drie huurovereenkomsten met a.s.r. vastgoed vermogensbeheer

11-07-2016
Hudson's Bay Company sluit drie huurovereenkomsten met a.s.r. vastgoed vermogensbeheer

Hudson's Bay Company (HBC) heeft vandaag aangekondigd dat ze in Nederland nieuwe huurovereenkomsten voor zeven nieuwe locaties hebben getekend, waaronder drie huurovereenkomsten met a.s.r. vastgoed vermogensbeheer voor Utrechtsestraat 25-37 in Amersfoort, Grote Houtstraat 70 in Haarlem en Aalmarkt 22 in Leiden.  

Richard Baker, Governor en Executive Chair van HBC:
"Wij zijn erg enthousiast om deze nieuwe locaties op A1-locaties voor de Hudson's Bay formule in Nederland aan te kondigen. De snelheid waarin we overeenstemming bereiken over de contracten, onderstreept de wederzijdse bereidheid van verhuurders, gemeenten en het HBC-team om de eerste winkels naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 te kunnen openen. Naast dat we de Nederlandse klant kennis willen laten maken met onze bijzondere winkelbeleving, zal onze komst ook 2.500 banen creëren in de winkels en nog eens 2.500 door bouwactiviteiten. Wij kijken er naar uit om binnenkort nog meer winkels aan te kondigen omdat we doorgaan met het zekerstellen van nieuwe locaties."

Edwin van de Woestijne van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer: "Wij zijn blij met Hudson's Bay als vernieuwende speler op de Nederlandse retailmarkt. We zijn er van overtuigd dat dit aantrekkelijke warenhuis bijdraagt aan de aantrekkingskracht van de binnensteden als winkelbestemming voor Amersfoort, Haarlem en Leiden. Het besluit van Hudson's Bay om een langjarige samenwerking met a.s.r. aan te gaan, geeft aan dat we op de juiste locaties zitten en een sterke vastgoedpartner in retail zijn." 

Amersfoort
Amersfoort heeft een historische binnenstad met een grote diversiteit aan winkels. Het gebouw dat dateert uit 1943, heeft een spectaculaire lichtkoepel en een prachtige trappartij met ingangen aan de Utrechtsestraat en het Sint Jorisplein. Het warenhuis ligt aan de drukste A1-winkelstraat van Amersfoort. Het Sint Jorisplein is een belangrijk bronpunt met een parkeergarage met 460 plaatsen. Het gebouw wordt volledig gerenoveerd voordat Hudson's Bay haar warenhuis van 11.000 m2 opent voor de mensen uit Amersfoort en omgeving.

Haarlem
Haarlem is een bekende winkel- en woonstad nabij Amsterdam met levendige horeca. Het historische warenhuis van ongeveer 17.000 m2 is centraal gelegen aan de Grote Houtstraat nabij de Gedempte Oude Gracht en de Gierstraat. Het gebouw zal worden gerenoveerd om een eigentijdse aantrekkelijke Hudson's Bay te realiseren. 

Leiden
Dit monumentale warenhuis van 12.500 m2 in de binnenstad van Leiden tussen de Aalmarkt en de Breestraat, is in 1930 gebouwd en in 2014 volledig gerenoveerd. Hudson's Bay is een belangrijke huurder (anchor tenant) die de retailmix in de binnenstad naar een hoger niveau tilt. De kelder is voorzien van een openbare fietsenstalling met 880 plaatsen en is gratis te gebruiken voor alle Leidenaren. Het naastgelegen winkelproject Catharinasteeg zal in 2017 worden opgeleverd. 

Jerry Storch, HBC's Chief Executive Officer: "Het belangrijkste doel voor onze uitbreiding in Nederland is om onze bijzondere winkelbestemmingen met een 'best in class' e-commerce platform te combineren. Ons all-channel model maakt het mogelijk dat onze klanten altijd en overal kunnen winkelen. In combinatie met operationele efficiëntie op alle fronten en het implementeren van 'best practices' uit onze bestaande formules, zal dit leiden tot een nieuwe winkelbelevenis voor onze Nederlandse klanten. We maken ook goede voortgang met het vormgeven van de managementstructuur. Er zijn een aantal zeer ervaren Nederlandse executives aangenomen voor senior management posities."  

 

Vorige