a.s.r. real estate

Woningfonds a.s.r. en BAM verduurzamen 180 appartementen in Amsterdam

08-06-2016
Woningfonds a.s.r. en BAM verduurzamen 180 appartementen in Amsterdam

Vandaag tekenden het ASR Dutch Core Residential Fund en BAM Woningbouw op de Provada een contract op basis van ‘no cure no pay’ voor het verduurzamen van de woningcomplexen aan de Staalmeesterslaan in Amsterdam. Het gaat om een renovatieproject van 180 appartementen. 

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer  en BAM Woningbouw werkten eerder samen bij de verduurzaming van huurwoningen in Rosmalen en Zeist. De werkzaamheden zijn vooral gericht op het besparen van energie, waardoor de appartementen van label F naar label A gaan, en het verhogen van het wooncomfort. 

Robbert van Dijk, Managing Director Woningen bij a.s.r. vastgoed vermogensbeheer: “Dit renovatieproject is onderdeel van ons MVO-beleid waarin we de ambitie hebben uitgesproken om de woningportefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund aanzienlijk te verduurzamen. Door deze renovatie zijn wij in staat om een aantrekkelijk appartementencomplex, op een uitstekende locatie, voor langere tijd in portefeuille te houden. Naast een verbetering van de duurzaamheidsprestaties zullen ook het wooncomfort en de uitstraling van de appartementen een flinke kwaliteitsimpuls krijgen.”

Tom Jongen, Adjunct Directeur BAM Woningbouw W&R-Renovatie (BAM): “Het is de missie van BAM Woningbouw om betaalbaar en comfortabel wonen te creëren. Naast de gerealiseerde projecten in Rosmalen en Zeist wordt dit voor de woningcomplexen aan de Staalmeesterslaan in Amsterdam nog eens versterkt door de verduurzamingsmaatregelen. Voor deze duurzame samenwerking neemt BAM op basis no cure no pay het instemmingstraject van de bewoners uit handen. Net als bij het woningfonds van a.s.r. sluit deze verduurzaming ook bij BAM goed aan op het MVO beleid.”

Duurzame maatregelen
Het verduurzamen van de appartementen omvat isolerende maatregelen zoals het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen voorzien van HR ++ beglazing en spouwisolatie. Daarnaast worden de appartementen voorzien van individuele HR-combiketels. De maatregelen zijn vooral gericht op het besparen van energie, en daarmee een verlaging van de totale woonlasten. Met deze maatregelen wordt ook het wooncomfort in de woning vergroot. Verder richt de aanpak zich op de parkeergarage, liften en de algemene ruimtes, zodat het complex met een energielabel A en de nieuwe voorzieningen weer voldoet aan de huidige maatstaven. 

Vorige