a.s.r. real estate

Union nieuwe eigenaar winkelcentrum De Klanderij in Enschede

15-01-2016
Union nieuwe eigenaar winkelcentrum De Klanderij in Enschede

Voor het eerst heeft Union Investment een Nederlands winkelcentrum aangekocht ten behoeve van het institutionele open vastgoedfonds UII Shopping Nr. 1. De Klanderij, dat gebouwd is in 2004, is een winkelcentrum met circa 20.000 m2 winkelruimte en 54 winkels. Het centrum is volledig verhuurd. Union Investment neemt de winkelpanden, die centraal gelegen zijn aan het Van Heekplein in Enschede, over van het ASR Dutch Prime Retail Fund, een fonds van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer. De aankoopprijs is niet bekendgemaakt. De Klanderij is een van de meest duurzame winkelcentra van Nederland. In 2014 heeft het als eerste winkelcentrum de BREEAM-NL beoordeling ‘Very Good’ ontvangen. Beleggingsadviseur The McDevitt Company heeft de transactie tot stand gebracht. CBRE heeft het ASR Dutch Prime Retail Fund bijgestaan als adviseur in de transactie. Houthoff Buruma heeft juridische diensten verleend. Loyens & Loeff trad op als adviseur van Union Investment.

Edwin van de Woestijne, Fund Director ASR Dutch Prime Retail Fund: “Het winkelcentrum De Klanderij is volledig verhuurd en functioneert uitstekend binnen het centrum van Enschede. De beslissing om dit winkelcentrum te verkopen past bij de strategische afwegingen en de lange termijnstrategie van het winkelfonds om niet haar grootste asset in Enschede te hebben. In de afgelopen jaren heeft a.s.r. vastgoed vermogensbeheer middels actief asset management De Klanderij geoptimaliseerd en het centrum staat er fantastisch bij. De middelen die vrijkomen worden gebruikt voor nieuwe investeringen. Het is een kwestie van het juiste moment, de juiste prijs en de juiste koper.”

Na de aankoop van De Klanderij bestaat de portefeuille van UII Shopping Nr. 1 uit zeven objecten in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Polen ter waarde van in totaal EUR 470 miljoen. “Deze aankoop betekent dat het product, waarin de nadruk ligt op Europees winkelvastgoed, bijna volbelegd is”, aldus Dr. Christoph Schumacher, lid van het managementteam van de in Hamburg gevestigde onderneming Union Investment Institutional Property GmbH. “Wij kunnen ons goed voorstellen dat er een conservatief vervolgproduct gaat komen voor UII Shopping Nr. 1 gericht op geleidelijke waardevermeerdering en stabiele opbrengsten.”

 

 

 

 

 

Vorige