a.s.r. real estate

AM en a.s.r. vastgoed vermogensbeheer verwerven Chubb-locatie Cruquiuseiland Amsterdam

04-12-2015

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft het terrein van United Technologies Corporation (UTC) aan de Cruquiusweg in Amsterdam verworven. Zij gaat de huidige locatie van Chubb Fire & Security (onderdeel van UTC) in het oostelijk havengebied transformeren naar een levendig woon- en werkgebied. Ronald Huikeshoven, directeur AM Noordwest en Otto de Bont, President UTC Building & Industrial Systems Benelux, hebben hiertoe de koopovereenkomst getekend. Namens ASR Dutch Core Residential Fund zal a.s.r. vastgoed vermogensbeheer circa 40% van de woningen in het plan turn-key afnemen. 

De verwerving geeft uitvoering aan de focusstrategie van AM, waarmee zij haar activiteiten intensiveert in het economisch kerngebied in Nederland, waaronder Amsterdam. De Cruquiusweg is een strategische locatie die een complete gedaantewisseling zal ondergaan. Als meest zuidelijke schiereiland van het oostelijk havengebied heeft het de potentie om van een verouderde industriële locatie te transformeren naar een aantrekkelijk gebied om te wonen, werken en verblijven. 
 
Co-creatie
Voor de verworven locatie van 1,3 hectare heeft AM in samenwerking met KCAP Architects&Planners en a.s.r. vastgoed vermogensbeheer een planvisie gemaakt. Op basis van het business model 'I AM YOU', waarbij ontwikkeld wordt op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie, zal zij de plannen de komende periode in samenwerking met de omwonenden, de gemeente Amsterdam en andere belanghebbenden verder uitwerken. Het beoogde programma bestaat uit koop- en huurwoningen, gecombineerd met werk- en commerciële ruimten. De zogenoemde spelregelkaart van de gemeente Amsterdam is als uitgangspunt voor het ontwerp en het programma gehanteerd. 
 
Centralisatie UTC 
UTC zal in 2016 de kantooractiviteiten van Chubb Fire & Security met die van de andere dochterondernemingen (Carrier Airconditioning Benelux en OTIS) in Nederland gecentraliseerd huisvesten. De verkoop van de locatie aan de Cruquiusweg past in deze strategie. UTC werd bij de verkoop begeleid door JLL.

Vorige