a.s.r. real estate

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer koopt winkelpand Nieuwendijk 224 in Amsterdam

02-11-2015

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer kocht namens het ASR Dutch Prime Retail Fund het winkelpand inclusief bovengelegen appartementen op de Nieuwendijk 224 in Amsterdam.

De winkelruimte van circa 180 m2 is gelegen aan de Nieuwendijk 224 in Amsterdam. Het gehele pand is recent zeer grondig gerenoveerd. De huurder is de internationale fastfoodketen Simit Sarayi. Boven de winkel zijn twee appartementen gelegen met een totale oppervlakte van 242 m2.

Edwin van de Woestijne, Fund Director ASR Dutch Prime Retail Fund: “De strategie van het fonds is gericht op de beste locaties in de beste steden van Nederland. De Nieuwendijk in Amsterdam behoort hiertoe. Bovendien maken recente herontwikkelingen zoals Nowadays de Nieuwendijk nog aantrekkelijker. Dat maakt deze winkel een attractieve belegging.”

Simit Sarayi is een van oorsprong Turkse broodjesketen met inmiddels twintig winkellocaties in Nederland, met name in de grotere steden en op A-locaties. De omzet van Simit Sarayi bedroeg 250 miljoen euro in 2014.

Het object is aangekocht van een particuliere belegger. De transactie werd namens de verkoper begeleid door KroesePaternotte.

Vorige