a.s.r. real estate

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en Breman Installatiegroep tekenen contract

04-06-2015
a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en Breman Installatiegroep tekenen contract

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en Breman Installatiegroep tekenden vandaag op de Provada in Amsterdam een CV-onderhoudscontract voor 3650 woningen. Bijzonder aan dit contract is dat Breman gedeeltelijk de verplichtingen overneemt die voortkomen uit de warmtewet. Daarnaast zijn duurzaamheidseisen opgenomen en is de verwachting dat de tevredenheid van de huurder er positief door beïnvloed zal worden. 

Robbert van Dijk, Managing Director Woningen bij a.s.r. vastgoed vermogensbeheer: “Doordat a.s.r. real-time inzicht heeft in het energieverbruik van haar collectieve installaties kan a.s.r. sturen op efficiënt gebruik wat moet leiden tot een besparing voor de huurders en verlaging van de CO2 uitstoot.”

Hans Willers, vestigingsdirecteur Breman Service Arnhem: “Meer kwaliteit, meer comfort en minder kosten, dat is wat we a.s.r. en de huurders kunnen bieden. Dit doen we door open en transparant onze kennis over prestaties van de installed base te delen met onze ketenpartners, zodat de juiste beslissingen kunnen worden genomen.” 

Duurzaamheidseisen 
Breman zal het gasverbruik monitoren en dit periodiek rapporteren. Door het monitoren en het optimaliseren van de instelling van de ketels wordt een besparing op het gasverbruik en reductie van CO2 uitstoot beoogd. 

Storing gesignaleerd voordat huurders het merken 
Alle ketels worden voorzien van een dataverbinding met Breman. Een storing wordt daardoor automatisch gemeld, vaak nog voor huurders merken dat er iets aan de hand is. Hierdoor kan de storing snel worden opgepakt en opgelost. De storing wordt automatisch in het storingslogboek opgenomen en ook het meten van het gasverbruik gebeurt digitaal. 

Verplichtingen warmtewet
De samenwerking tussen Breman en a.s.r. vastgoed vermogensbeheer gaat verder dan het monitoren van het verbruik en het verhelpen van storingen. Belangrijk voor a.s.r. vastgoed vermogensbeheer zijn de gemaakte afspraken met Breman over de verplichtingen die voortvloeien uit de warmtewet. De verantwoordelijkheden zijn gedeeld en daar waar mogelijk zijn de risico’s verlegd.

Foto ondertekening: vlnr Hans Willers, vestigingsdirecteur Breman Service Arnhem, Robbert van Dijk, Managing Director Woningen a.s.r. vastgoed vermogensbeheer, Berry Willems, projectleider Breman Zwolle.

Vorige