a.s.r. real estate

Reportage Maasland TV over kasteel Bleijenbeek

13-04-2015

Kasteel Bleijenbeek is onderdeel van de portefeuille van a.s.r. landelijk vastgoed. Dit kasteel is gelegen op landgoed Bleijenbeek te Afferden in Noord-Limburg. Onlangs was er op Maasland TV een reportage te zien over de ruïne van kasteel Bleijenbeek. Zij maakte mooie luchtbeelden met behulp van een drone. Verder vertellen gidsen over de geschiedenis en toekomst van deze unieke locatie. 

Het kasteel en het bijbehorende landgoed was het thuishonk van veldheren en ridders en kent een roerige geschiedenis die teruggaat tot de 14e eeuw. Gedurende de tweede wereldoorlog werd kasteel Bleijenbeek bezet door Duitse parachutisten van het Fallschirmjägerlehr regiment en werd in 1945 door de Engelse RAF gebombardeerd. Helaas bleef er niks meer over dan een ruïne.

In december 2009 werd Stichting Kasteelruïne Bleijenbeek opgericht. Deze stichting maakt zich hard voor de consolidatie, restauratie en het toegankelijk houden van de ruïne. Deze stichting werkt samen met andere organisaties, waaronder a.s.r., om het kasteel weer in ere te herstellen.

Vorige