a.s.r. real estate

Onthulling sculptuur Andreas Schotel op landgoed De Utrecht

22-04-2015

Op 2de pinksterdag, 25 mei  om 13.00 uur wordt op landgoed De Utrecht een sculptuur van Andreas Schotel onthuld in het Arnoldspark in Esbeek. Naast de onthulling zijn er nog meer activiteiten zoals een boekpresentatie, schilderen voor kinderen en een wandeltheater. 

Andreas Schotel
De van oorsprong Rotterdamse kunstenaar Andreas Schotel, geboren in 1896, werkte vanaf het begin van de jaren 20 tot zijn dood in 1984 een groot deel van zijn leven in Esbeek. Daar deed hij zijn inspiratie op, de werkende mens op de akkers, de bosbouw en in de steenfabriek. Daarnaast verloochende hij zijn Rotterdamse afkomst niet. Hij maakte vele werken van de werkende mens in Rotterdam. De haven, de bouw van de metro en de wederopbouw van het gebombardeerde Rotterdam zijn in vele werken terug te vinden.

De kunstenaar, die zijn genegenheid voor Esbeek liet blijken, door op "Godes Akker" begraven te willen worden, heeft inmiddels in Esbeek, in het hart van het dorp, een eigen museum verworven. Het betreft een kleinschalig "inloopmuseum", waar o.a. een klein deel van zijn werken, de drukpers en het unieke schoonmaakwerktuig "Mari" zijn tentoongesteld. Door het regelmatig wisselen van de geëxposeerde werken krijgt u als bezoeker een goed beeld van het werk van Andreas Schotel.

Vorige