a.s.r. real estate

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en BAM werken samen aan verduurzaming woningcomplex

15-04-2015

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer en BAM Woningbouw tekenden een contract op basis van ‘no cure no pay’ voor het verduurzamen van een woningcomplex in Rosmalen. Nu 70% van de huurders heeft ingestemd kan de renovatie van 63 woningen van start. De werkzaamheden zijn vooral gericht op het besparen van energie en het verhogen van het wooncomfort.

Robbert van Dijk, Managing Director Woningen bij a.s.r. vastgoed vermogensbeheer: “Met deze renovatie geven we uitvoering aan de strategie van het ASR Dutch Core Residential Fund, dat voornamelijk investeert in huurwoningen in het middensegment. Deze renovatie draagt bij aan een verdere toename van de kwaliteit van onze portefeuille vooral ook op het gebied van duurzaamheid. Ook onze huurders gaan erop vooruit: tegenover een beperkte huurverhoging staat een besparing op energiekosten en een verbeterd wooncomfort. Met recht dus een win-win-situatie.”

Joost Nelis, Directeur BAM Woningbouw (BAM): “Dit renovatieproject past in het productaanbod van de BAM Wooncollectie. Wij geloven met de BAM Wooncollectie in onze klantgerichte, communicatieve aanpak en durven daardoor op basis van ‘no cure no pay’ 70% bewonersparticipatie te garanderen. Tevens wordt tijdens de renovatie rekening gehouden met alle kosten gedurende de hele exploitatieperiode, waardoor er een hoger rendement wordt behaald. Bewoners kunnen hierdoor comfortabel en betaalbaar blijven wonen.”

Duurzame maatregelen
Het verduurzamen van de woningen omvat onder meer het plaatsen van HR++-glas, het aanbrengen van HR-combiketels, het verwijderen van elektrische boilers en het aanbrengen van bodemisolatie. De maatregelen zijn vooral gericht op het besparen van energie, en daarmee een verlaging van de energiekosten en het verhogen van het wooncomfort.

Vorige